Zonguldak’a konser vermeye gelen Canbay ve Wolker isimli rap sanatçıları kaza yaptı.

İstanbul’dan Zonguldak’a gelen ünlü rap sanatçıları Canbay ve Wolker Zonguldak Pera'da yer alacakları sahne öncesi Kdz Ereğli’de kaza yaptı. VİP araç içerisinde iki rapci ve yanlarında bulunan 5 kişi yaralandı.

Edinilen bilgilere göre kaza Ereğli Sarıkokmaz mahallesi, Devrek Yolu Caddesi üzerinde kavşakta meydana geldi. 

Kazanın 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Polis ekipleri kaza halinde geniş güvenlik önlemi alırken, kazada yaralananlara ilk müdahale olay yerine sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Yaralılar ilçedeki hastanelere kaldırılırken, kazada bir aydınlatma direğinin tamamen yerinden söküldüğü öğrenildi.

canbay-walker

Canbay Kimdir?

Canbay ve Wolker adında iki genç çocuk daha yaşlarının 19 olmasına rağmen rap piyasasına damga vurdular. Canbay, İlkokul öğrenimini İstanbul’un Bağcılar semtinde bulunan Cumhuriyet İlkokulunda tamamlamıştır. Yaşadığı semtin durumlarından etkilenerek küçük yaşlarda rap furyasına katılmaya karar veren Canbay ilk kayıtlarını 2011 senesinde almaya başlamıştır. Küçülüklüğünden bu yana arkadaşı olan Wolker ile ortak projelerde buluştular. 2018 yılının sonlarına doğru “Elbet Bir Gün” adlı proje ile gündeme bomba gibi düştüler. Genç, yaşlı demeden tüm kesimden insanlar gerçek sokağı anlatan bu müziği dinlemeye başladılar.

Jandarmanın dikkati yarım milyonu kurtardı! Jandarmanın dikkati yarım milyonu kurtardı!

Wolker Kimdir?

Wolker ise aslında gerçek ismiyle tanınmaktadır. Gerçek ismi Umut Bolat olan rap sanatçısı aslen Tokatlı’dır. Birçok bestede Canbay’ın en yakınında bulunarak ona yardımcı olmuştur. Canbay ile tanışıklıkları aynı mahallede büyümelerinden bugüne kadar gelmiştir. Sallantılı bir lise hayatı geçirmesi ve sokak hayatını en iyi şekilde yaşaması sebebi ile rap sanatçısı olmaya karar vermiştir. Son zamanlarda Canbay Wolker ikilisi “Velet” adlı rapçı ile birlikte yaptıkları müzik ile gündemi tamamen değiştirerek dijital medyada tıklanma rekorları kırmışlardır. Kariyerlerinin çok önemli bir noktaya kadar gelmesi için yapılan bu düet çok önemli bir noktada bulunuyor.

0-canbay ve wolker

Rap Camiasına Nasıl Girdiler? Şarkıları Nelerdir?

İkili sadece “Elbet Bir Gün” adlı şarkı ile tanınıyor olsa da birçok parçada birlikte çalışmışlardır Albüm içerisinde bulunan Canbay Wolker – Dünya indir etiketi ile bilinen şarkı rap serüveninde farklı bir mevsim yarattıklarının adeta kanıtı niteliğindedir. Rap camiası tarafından sokağın gerçeklerini anlatmaları sebebi ile çok kolay bir şekilde kabul edilmişlerdir. Klibinde sokak ile ilgili birçok detay bulunan Canbay Wolker – Fersah adlı şarkı ile albüm tamamlanmıştır. 

kaza sonrası

Canbay Wolker Şarkıları

1. Canbay Wolker - Dört Duvar ftDecrat

2. Canbay Wolker - Dünya

4. Canbay Wolker - Elbet Bir Gün

6. Canbay Wolker - Fersah

7. Canbay Wolker - Nefsi Müdafaa

8. Canbay Wolker – Ters

Editör: U. G.