Kdz. Ereğli’ye üniversite eğitimi için gelen gençler, Kaletepe’nin tarihi ve doğal atmosferinde düzenlenen “Hoş Geldiniz” etkinliğinde bir araya geldi.
“Gör, izle, keşfet” konseptiyle gerçekleştirilen programda öğrenciler; kentin tarihi ve kültürel değerlerini tanırken, 8 farklı sanat, bilim ve deneyim alanında hem öğrendi hem de üretme fırsatı buldu.
Program, Belediye Kültürel Hizmet Görevlisi Melih Can Tanrıkulu’nun Kaletepe’nin tarihi, kent açısından taşıdığı önem ve kültürel anlamını anlattığı sunumla başladı.
Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen atölyeler ve katılımcılar şöyle:
Kintsugi Atölyesi: Safiye Gül ve Parya Başkurt
Geleneksel Ebru Sanatı: Serpil Soyer
Seramiğin Dönüşümü Atölyesi: Aysun Yıldırım
3D Yazıcıyla Yaratıcı Dönüşüm ve Bilimsel Sohbetler: Doç. Dr. Nergizhan Anaç ve Doç. Dr. Oğuz Koçar
Geleneksel Tahta Baskı Atölyesi: Ezgi Kocatürk
Doğal Dönüşüm – Doğal Boya Yapımı: Yeşim Yavuz Çiv
Yeşilay Bilgilendirme Standı
Tarihi Osmanlı Kılıçlarının Yolculuğu – Gör, İzle, Keşfet: Osman Başkurt
Gençlerin hem birbirleriyle tanışmasına hem de Ereğli’nin tarihi ve kültürel zenginliklerini farklı bir bakış açısıyla keşfetmesine imkan sağlayan etkinlik, Ereğli simidi, keş ve çay ikramıyla devam etti.
Etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getiren üniversite öğrencileri, kente yeni geldikleri dönemde gerçekleştirilen buluşmanın Ereğli’yi tanımaları ve kente uyum sağlamaları açısından anlamlı olduğunu belirterek, etkinliğin düzenlenmesine katkı sağlayan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a teşekkür etti.







