Brent petrol piyasalarına dalgalı seyir devam ederken vadeli işlemlerde 84 dolara kadar geriledi. Dolar/TL kurunun etkisi ve petrol fiyatlarının kesintilerle beraber düşüşlere rağmen yüksek seyretmesi pompaya zam olarak yansıdı. Benzine dün gece yeniden zam geldi.

YÜZDE 1 DEĞER KAYBETTİ

Brent tipi ham petrol vadeli işlemleri, bir önceki seansta yüzde 1'den fazla değer kaybetti. Çin talebine yönelik endişeler 86 dolara kadar çıkan petrol fiyatlarını 84 dolara kadar geriletti.

Çin'de perakende satışlar ve endüstriyel üretim beklentilerin altında geldi. Dünyanın en büyük petrol ithalatçısındaki talep görünümü fiyatları destelemeye devam ediyor. 
Beklenenden daha güçlü olan ABD perakende satış verileri, Federal Rezerv'in faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutabileceği beklentilerini kuvvetlendi. 

Zonguldaklı Aysima Arslan TBMM Başkanı oldu! Zonguldaklı Aysima Arslan TBMM Başkanı oldu!

Motorine 21 Temmuz günü 1 lira 55 kuruşluk zam gelirken benzine de 25 Temmuz'da 2 liralık bir zam geldi. Motorin fiyatları 28 Temmuz'da 1,45 TL'lik, 1 Ağustos'ta ise 1,07 TL olarak yeniden yükseltildi. Son olarak 11 Ağustos'ta motorin grubunda 1,80 TL'lik bir fiyat artışı yapıldı. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre Benzin fiyatlarına 16 Ağustos Çarşamba gününden itibaren 1 lira 55 kuruşluk zam geldi.

Editör: Melisa Sapaz