23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM Çocuk Özel Oturumunu, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Fahri Diler'in yeğeni Aysima Arslan yönetti.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, "TBMM 23 Nisan Çocuk Özel Oturumu"nun açılışını, "Sevgili çocuklar, geleceğin değerli milletvekilleri, hepiniz Türkiye Büyük Millet Meclisine hoş geldiniz. Sizleri Türkiye Büyük Millet Meclisinin Genel Kurul Salonu'nda ağırlamak, bizler için de çok büyük bir onur, çok büyük bir neşe. Neşenizle, gelecek umutlarınızla Meclisimize şeref verdiniz." diyerek yaptı. Kurtulmuş'un oturumu açmasının ardından İstiklal Marşı okundu.TBMM'nin, Millî Mücadele'yi vererek Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kuran bir meclis olduğunu vurgulayan Kurtulmuş; bu özelliğiyle TBMM'nin, hem Milli Mücadele devam ederken ülkenin kurtuluşu için karargâh görevi gördüğüne hem de millî iradenin tecelligâhı olma özelliğini kazanan ve devlet kuran ender meclislerden biri olduğuna dikkati çekti.
Genel Kurul Salonu'nda ağırladıkları çocuklara işaret eden Numan Kurtulmuş, "'Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir.' düsturu altında, inşallah, aranızdan çok sayıda evladımızın gelecekte bu Meclis çatısı altında ülkeyi yöneteceğini biliyoruz. Hepinize başarılar diliyorum." diye konuştu.
Editör: Şeyma Kaya