Ahmet Öztürk Zonguldak Belediyesi tarafından Zonguldak Valiliği önüne yapılan madenci temalı saat kulesini eleştirerek “Ucube bile denemez” dedi.

Saat kulesinin taklit ve kopya anlamına gelen ‘kiç’ bir eser olduğunu belirten Öztürk paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Uyarılar peş peşe geldi! Geceye hazır ol Zonguldak! Uyarılar peş peşe geldi! Geceye hazır ol Zonguldak!

"Allah’ım ne zor oldu bu kentte yaşamak. Kötü ile kötülüklerle de imtihanımız hiç bitmiyor. Kitsch diye yazılan ‘kiç’i izleyen, “Dinleyen, okuyan, bakan kişilerde estetik etki yaratan, ancak herhangi bir sanat akımı kapsamında değerlendirilmesi mümkün olmayan ürünleri ifade eden bir sanat terimi” olarak nitelendiriyor Wikipedia. Genellikle var olan bir tarzın "aşağı bir kopyası" olan sanatı sınıflandırmak, ifade etmek için kullanılır” diye de ekliyor.

Sözde saat kulesi yapılmış kentin en ortalık yerine. Sanattan bihaber Belediye Başkanı matah bir iş yapmış, önüne geçip gülerek poz vermiş. “Kiç” hatta “ucube” bile denmeyecek karikatür bir iş bu. (Karikatürcü arkadaşlarımdan özür diliyorum.) Bir kültür kenti olarak temayüz etmiş, içinden çok sayıda sanatçı çıkarmış bir kente de hakaret kesinlikle. Üstelik yeni yapılan kavşağa dikilecek bir benzeri ile birlikte maliyeti 3 milyon lira. Bir kamu kaynağı israfı anlamına da gelen bu komedi yapıyı gelecekte oluşturacağımız “Zonguldak Lanetliler Parkı”na göndermezsek yuh olsun hepimize."

Editör: U. G.