Twitter’dan Resim, Fotoğraf Kaldırma Nasıl Yapılır?

Adil Kullanım Kotası Neden Çabuk Doluyor? Adil Kullanım Kotası Neden Çabuk Doluyor?

Twitter, son dönemde insanlar tarafından en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından birisidir. Uygulamanın bir özelliği kullanıcıların attığı ‘tweet’ adı verilen paylaşımlarının 280 karakter ile sınırlandırılmış olmasıdır. Uygulamayı kullanan kişiler, ilk olarak sisteme kayıt olup, bir profil oluşturmaktadırlar. Kendileri hakkında istedikleri bilgileri paylaşabilir ve profil fotoğrafı koyabilirler. Ancak neredeyse her sosyal medya platformunda görülen, veri ihlali problemi, Twitter kullanıcılarının ‘Twitter’dan fotoğraf kaldırma nasıl yapılır? Araması yapmasına neden olmaktadır.   

Zaman zaman Twitter kullanıcılarının da fotoğrafları ya da kişisel verileri, izinsiz bir şekilde alınabiliyor. Bu durum elbette kullanıcılar için oldukça rahatsız edici olmakla birlikte Twitter bu gibi kullanıcıları rahatsız eden durumları engellemek için yardımcı yönergeler sunmaktadır. Twitter'dan resim fotoğraf kaldırma nasıl yapılır? Merak edenler için bu yazımızda kapsamlı olarak Twitter profil fotoğrafı kaldırma işlemi ile ilgili kapsamlı birçok bilgi sunduk. Yazımızın içeriğinde ilk olarak Twitter profil fotoğrafı kaldırma nasıl yapılır? Sorusuna detaylı bir şekilde cevap verdik. Daha sonra ise kişisel veri ihlali ile karşılaşan Twitter kullanıcılarının bu durumu ortadan kaldırmak için başvuracakları yöntemleri paylaştık.

Kullanıcıların Profil Fotoğrafını Kaldırma Sebepleri

Günümüzde özellikle son zamanlarda insanlar sosyal medyayı anonim bir şekilde kullanmayı tercih etmektedirler. Bunun başlıca sebebi sosyal medya hesapları üzerinden erişimi mümkün olan kişisel verilerin çeşitli şekillerde çalınmasıdır. Bu çerçevede kullanıcılar, profil seçimleri konusunda haksızda sayılmazlar. Genel olarak kötü niyetli kişilere karşı güvenlik amacı ile kullanıcılar, profil fotoğraflarını kaldırarak, kullanıcı adı olarak kendi isimlerini kullanmamaktadırlar. Bu şekilde kişisel bilgilerinin farklı amaçlar için kullanılmaması adına güvenlik önlemi almaktadırlar.

Twitter Profil Fotoğrafı Kaldırma İşlemi Nasıl Yapılır?

Twitter resim ve fotoğraf kaldırma işlemi oldukça basittir. Twitter profil ayarları üzerinden istediğiniz işlemi rahatlıkla yapabilirsiniz. Twitter profil fotoğrafı kaldırma işlemi için mobil cihazınızı ya da bilgisayarınızı kullanabilirsiniz. Uygulamanın profil ayarları kısmından dilerseniz yeni fotoğraf yükleyebilir, dilerseniz boş profil fotoğrafı yükleyerek profilinizi tamamen kaldırabilirsiniz. Twitter uygulaması, kullanıcıların profil fotoğrafını tamamen kaldırmasını mümkün kılmıyor. Bu kapsamda kullanıcılar farklı yöntemler kullanarak, boş içeriğe sahip bir fotoğrafı, profil olarak düzenleyebilirler. Bu kapsamda kendi profil fotoğrafınızı kullanmak istemiyor iseniz siyah ya da beyaz renge sahip bir görüntü yükleyerek bu problemi ortadan kaldırabilirsiniz. Twitter profil fotoğrafı kaldırma işlemini aşağıda sizinle adım adım paylaştığımız direktifler ile kolayca yapabilirsiniz.

Mobil Cihaz Üzerinden Twitter Profil Fotoğrafı Kaldırma İşlemi

  • Telefon üzerinden Twitter profil fotoğrafı kaldırma işlemi için ilk olarak Twitter mobil uygulamasında mevcut Twitter hesabınıza girin.
  • Sol üst köşede bulunan profil fotoğrafınıza dokunun. Ekranda açılan menüde tekrar profil fotoğrafınıza tıklayın.
  • Profiliniz açıldığında, kapak fotoğrafının sağ alt kısmında bulunan seçenekler arasından ‘profili düzenle’ye tıklayın.
  • Profil fotoğrafınızın üzerinde bulunan art işaretine dokunun.
  • Twitter uygulaması sizden bu konuma yeni bir fotoğraf koymanızı isteyecek. Bu aşamada profil fotoğrafı olarak ilgi alanınıza giren ama kişisel olmayan bir fotoğraf tercihinde bulunabilirsiniz.
  • Eğer, tamamen boş bir profil fotoğrafınız olsun istiyorsanız, fotoğraf çek butonuna tıklayıp, parmağınız ile kamerayı kapatarak, siyah bir profil fotoğrafı elde edebilirsiniz. Beyaz bir profil fotoğrafı istiyorsanız daha önceden hazırladığınız beyaz bir ekran görüntüsünü profil fotoğrafı yapabilirsiniz.
  • Bu şekilde, Twitter’dan fotoğraf kaldırma nasıl yapılır sorunuzu adım adım cevaplamış olduk. Sizde bu adımları takip ederek, Twitter profil fotoğrafınızı düzenleyebilirsiniz.

Bilgisayar Üzerinden Twitter Profil Fotoğrafı Kaldırma İşlemi

  • Bilgisayar üzerinden Twitter profil fotoğrafı kaldırma işlemini yapmak için ilk olarak bilgisayarınızdaki tarayıcı aracılığıyla Twitter web sitesinden hesabınıza giriş yapın.

  • Sağ kısımda bulunan menüden profilinize geçiş yapın. Kapak fotoğrafınızın sağ alt köşesinde bulunan 'profili düzenle' butonuna basın.
  • Karşınıza açılan yeni pencerede Twitter profil fotoğrafınızın üzerindeki artı işaretine tıklayın.
  • Bu kısımda Twitter uygulaması profil fotoğrafınızı değiştirmek için size galeri ya da 'fotoğraf çek' seçeneklerini sunacaktır. Daha önce hazırlamış olduğunuz siyah ya da beyaz bir ekran görüntüsünü galeriden 'dosya seç' butonuna basarak yükleyebilirsiniz.
  • Aynı adımları izleyerek profil fotoğrafınızı güncellemeniz mümkündür.

Twitter'da Kişisel Veri İhlali Durumumda Yapılması Gerekenler

Günümüzde sosyal medya uygulamalarının en büyük sıkıntısı bilgi güvenliğinin korunmasıdır. Pek çok kullanıcı paylaşımlarının ve kişisel bilgilerinin çalınması ihtimalinden tedirginlik duymaktadır. Bu tarz bilgi güvenliği sıkıntılarının en sık yaşandığı sosyal medya platformlarından birisi de Twitter uygulamasıdır. Twitter dünyada en çok kullanılan sosyal medya uygulamaları arasında olması bakımından kullanıcılarına veri ihlali gibi sorunları gidermek için pek çok yardımcı yönerge sunmaktadır. Peki, Twitter'da kişisel veri güvenliğini sağlamak için ne yapılması gerekiyor? Twitter'dan fotoğraf resim kaldırma nasıl yapılır?

Twitter'dan fotoğraf kaldırma işlemi için Twitter tarafından oluşturulmuş bir form sayfası bulunmaktadır. Bu sayfada bulunan formu doldurarak Twitter yetkililerine durumu bildirmeniz gerekir. Bu sayede bilginiz dışında yapılmış olan bir paylaşımın kaldırılmasını sağlayabilirsiniz. Twitter'ın bu işlem oluşturduğu form sayfasına; https://help.twitter.com/forms/private_information adresi aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Twitter’da Özel Bilgilerin İfşası İle İlgili Form

  • Twitter'da özel bilgilerin ifşası ile ilgili form doldurulurken ilk kısımda, kime ait olan bilgilerin paylaşıldığı konusunda seçim yapmanız gerekmektedir. Eğer Twitter’dan kaldırmak istediğiniz fotoğraflar size ait ise bu bölümde 'ben' kutucuğunu işaretlemelisiniz. Bu kısımda bulunan seçeneklerden size en uygun seçeneği seçtikten sonra ikinci kısma geçebilirsiniz.
  • İkinci kısımda sizden veri ihlali ile ilgili bilgi talep edilmektedir. Bu kasımda sizin hangi özel bilginizin izinsiz bir şekilde paylaşıldığını belirtmeniz gerekmektedir. Ele aldığımız konu Twitter'dan fotoğraf kaldırma olduğu için 'izinsiz paylaşım yapılan bir fotoğraf veya video' seçeneğini işaretlemelisiniz. Bu işlem bittikten sonra karşınıza yeni bir form gelecek. Burada ‘yayınlanan gizli bilgileri nerede gördün?’ şeklinde iki seçenek bulunmaktadır. 'Profil' ve 'Tweet' seçenekleri arasında kendinize uygun olan seçimi yapın. Özel olarak belirtmek istediğiniz durumlarda 'Diğer' seçeneğini kullanabilirsiniz.
  • Daha sonraki aşamada sizden kullanıcı adı istenmektedir. Paylaşımı, hangi kullanıcı adıyla görmüşseniz yani bahsi geçen paylaşımı hangi kullanıcı yapmışsa, @ işaretinden sonra kullanıcı adını belirtin.
  • Bir sonraki adımda ise bahsi geçen paylaşımı kanıtlamanız gerekmektedir. Paylaşımı kanıtlamak için Twitter üzerinden izinsiz paylaşımın linkini alıp, belirtilen alana kopyalayın. 'Bir tweet daha ekle' butonu ile birden fazla link eklemeniz mümkündür.
  • Devam eden kısımda yaşanan sorunun ayrıntılarını belirtmelisiniz. Bu kısmı net ve açıklayıcı bir şekilde doldurun. Olabildiğince ayrıntılı şekilde sorunu yazın. Ancak açıklayıcı ve anlaşılır olmasına dikkat edin. Bu şekilde yetkililer durumu daha iyi anlayacaktır.
  • Son bölümde, form, sizden bazı kişisel bilgilerinizi talep etmektedir. İlk olarak bilgilerinizin doğru olduğunu onayladığınız kutucuğu işaretleyin. Ardından ülke seçimi yapıp, e-posta adresiniz, ad ve soyadınız, Twitter kullanıcı adınızı doğru bir şekilde gidin. Formun en altında 'ben robot değilim' kutucuğunu işaretleyerek robot olmadığınızı kanıtlamak için doğrulamayı yapın. Gönder butonuna basarak, formu iletişin.
  • Forma gönderdikten sonra yetkililer formu inceleyerek birkaç gün içerisinde size dönüş sağlayacaktır. Yetkililer tarafından geri dönüş sonrasında fotoğrafınızın bulunduğu bir kimlik belgesi istenir. Kimliğinizin üstünde bulunan T.C. kimlik numarası ve seri no gibi önemli bilgileri kapatarak, istenen adrese kimlik belgenizi gönderebilirsiniz. Bu işlem sonrasında değerlendirme yapılarak, size dönüş yapılacaktır.

Editör: TE Bilişim