Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında yapılacak Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri önümüzdeki haftalarda başlayacak. Türk Metal Sendikası, görüşmeler öncesi hazırlıklara hız verdi.

TÜRK METAL’İN TEMSİLCİ ÇALIŞTAYLARI TAMAMLANDI

Türk Metal’in Toplu İş Sözleşmesi Temsilci Çalıştayları 28-29 Ağustos 2023 tarihlerinde genel başkan yardımcıları başkanlığında farklı bölgelerde yapıldı.

Temsilci Çalıştayları; Yusuf Ziya Odabaş başkanlığında Çerkezköy’de, Uysal Altundağ başkanlığında Gebze’de, Mürsel Öcal başkanlığında Eskişehir ve İzmir’de, Mesut Erdem başkanlığında Bursa’da toplandı.

SGK’dan ceza! Maaş için boşananlara ceza kesiliyor! SGK’dan ceza! Maaş için boşananlara ceza kesiliyor!

Toplantılara Şube Kurulları ile MESS’e bağlı iş yerlerinde görev alan 800’e yakın iş yeri sendika temsilcisi katıldı, kurulan çalışma masaları ile temsilcilerin en güncel talep ve düşünceleri alındı.

BAŞKANLAR KURULU 30 AĞUSTOS’TA TOPLANDI

Türk Metal Başkanlar Kurulu da Genel Başkan Pevrul Kavlak başkanlığında 30 Ağustos 2023 Çarşamba günü Genel Merkez’de toplandı.

Genel Başkan Kavlak’ın açılış konuşması ile başlayan Başkanlar Kurulunda, MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi süreci öncesi yaklaşık 10 bin üye üzerinde yapılan beklenti anketiyle ilgili Konda Araştırma yöneticileri bir sunum yaptı.

Daha sonra 28-29 Ağustos 2023 günlerinde bölgelerde düzenlenen Temsilciler Çalıştayı’nda işyeri sendika temsilcilerinin talep ve düşüncelerinin yer aldığı raporlar ele alındı.

Raporların değerlendirilmesinin ardından taslak çalışmalarına geçildi.

TÜRK METAL YÖNETİMİNE ‘TASLAK’ YEKİSİ

Taslağın genel ilkelerinin oluşmasıyla birlikte ayrıntıların belirlenmesi ve en kısa sürede açıklanması konusunda Yönetim Kuruluna yetki verildi.

Başkan Kavlak, “Cumhuriyetimizin 100. yılında Cumhuriyet Sözleşmesi ile Türk Metal üyesi yine kazanacak” derken, metal işçisinin işverenden talep edeceği oran merakla bekleniyor.

Editör: U. G.