Türk Devletleri arasında gösterimi yapılan ve saygın bir belgesel film yarışması olan Türk Dünyası Belgesel Film Festivali’nin 11’incisinde, Genel Maden İşçileri Sendikası'nın destekleriyle çekilen K-ÖMÜR belgeseli, ön jüriden geçerli not alarak finale kalmayı başardı.

Daha önce TRT 16. Uluslararası Belgesel Yarışmasına finale kalarak maden işçilerinin kahramanlıkları ve depremzedelerin yaşadıklarını uluslararası arenada duyulmasına katkı sunan K-ÖMÜR bu kez Türk Devletleri arasında görücüye çıkacak.
7-9 Ekim 2026 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek olan Gala ve Ödül Töreni’nde, finalist filmlerin gösterimleri yapılacak ve kazananlara ödülleri takdim edilecek. Festivalde ödül alan filmler, “10 Ülke, 10 Şehir, 1 Festival” sloganıyla Türk Dünyası’nın farklı coğrafyalarında gösterilecek ve çevrim içi platformlarda izleyicilerle buluşacak.

“Kara Sevda” Filmi TRT yarışmasında finale kaldı
“Kara Sevda” Filmi TRT yarışmasında finale kaldı
İçeriği Görüntüle

Uzun Belgesel Film Yarışması Finalistleri:

32 Metre (32 Meters) – Morteza Atabaki (İran)
Ceza Sahası (Penalty Area) – Mustafa Ünlü (Türkiye)
Dedemin Evi (My Grandpa’s Home) – Gülten Taranç, Ragıp Taranç (Türkiye)
Filos (Philos) – Orhan Tekeoğlu, Nurdan Tekeoğlu (Türkiye)
İlelebet Gazi (Forever Gazi) – Vakkas Aksu (Türkiye)
K-Ömür (C-oal) – Gürkay Gündoğan (Türkiye)
Last Improvisation – Huseynaga Aslanov (Azerbaycan)
Midsummer Day – Semyon Amanatov, Mikhail Lukachevskiy, Sardaana Barabanova, Radomir Tomskiy, Lubov Borisova (Rusya/Sakha)
Roman Gibi (Like A Novel) – Tayfun Belet (Türkiye)
Şahende Hanım’ın Suzişli Hatıraları (Sorrowful Memoirs of Şahende Hanım) – Tülin Erarslan (Türkiye)

08152261 57C1 44Ae B3E9 11F1761430C078Ad7B31 6C24 4A68 Ac27 45Ef40Ff581A