Türkiye Emekliler Derneği Çaycuma şube Başkanı Nizamettin Eyidoğan yaptığı yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"EMEKLİLERE REVA GÖRÜLEN % 25 ZAM ÇOK YETERSİZDİR"

“Ülkede iyi gitmeyen ekonominin olumsuz faturası emekli dul ve yetimlere kesilmiştir. Emekli aylıkları açlık sınırının altında kalmıştır. Emeklilerimize reva görülen %25 zam çok çok yetersizdir. En düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çıkarılması gerekmektedir. Yaklaşık 9 milyon civarındaki emekli 7500 TL en düşük emekli maaş ödemesi ile yaşam mücadelesi vermektedir. Verilen %25 zam, yıllarca ülkesine hizmet etmiş emeklilerimiz için hayal kırıklığı yaratmıştır. Biz bu haksızlığın giderilmesini, emeklilerimize de seyyanen zam verilmesini ve intibak hakkımızın verilmesini istiyoruz. Devletin, çalışanlara ve emeklilere bir bütün olarak bakması gerekmektedir.

Filyos Ateşspor şampiyonluk gecesi düzenledi! Filyos Ateşspor şampiyonluk gecesi düzenledi!

"TÜM SİYASİ PARTİLERİ SORUMLULUĞA DAVET EDİYORUZ"

Sayın Cumhurbaşkanına, tüm siyasi parti liderlerine ve milletvekillerine mektup, telefon, fax ve sosyal medya olmak üzere, emekli dul ve yetimlerimizin maaş adaletsizliğinden kaynaklı mağduriyetleri için acil çözüm hususunda defalarca bilgilendirme yaptık. Fakat çözüm odaklı hiçbir girişim olmamıştır.

Tüm siyasi partileri bu hususta sorumluluğa davet ediyoruz. Haykırışlarımızı duymazdan, görmezden gelenlere inat biz haykırmaya devam edeceğiz. Yine söylüyoruz emekliler bu ülkenin dedesi, ninesi, anası, babasıdır. Emeklinin hak ettiği değeri görmesini istiyoruz."

Editör: Melisa Sapaz