TÜMİD, Genel Merkez Kongre salonunda üyelerinin katılımıyla Olağan Kongresini gerçekleştirerek yeni dönemde Genel Başkanını ve yönetim kurulu üyelerini belirledi.
TÜMİD Kongresinde Genel Başkanlığa, iş dünyasının sevilen ve tanınan ismi Halil İbrahim Ece üyelerin çoğunluğunun oyuna alarak seçildi. 

Halil İbrahim Ece, Zonguldak Sanayici ve İş Adamları Derneği kurucu Başkanlığı başta olmak üzere, 3 dönem ZONSİAD Genel Başkanlığı, Sigorta Aracıları ve Acenteler Derneği Genel Başkanlığı, Zonguldak Dernekleri Federasyonu Kurucu ve Genel Başkan Yardımcılığı, KASTOP, KARAKDER, BASİAD gibi önemli STK’larda görevlerde bulundu. Birçok STK’ların kuruculuğu yanı sıra birçok STK’larda da üyelikleri mevcut.

Ece, Zonguldak camiasında, Sigortacılık Sektörü ve İstanbul’da yapmış olduğu çalışmalarla isminden söz ettiren isim oldu. Siyasi çalışmaları da bulunan Ece’nin, Yeniden Refah Partisi İstanbul İl Başkan yardımcılığı, Genel Merkez STK Başkan yardımcılığı ve 28. Dönem TBMM seçimlerinde Yeniden Refah Partisi İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı oldu.
TÜMİD Genel Başkanı Halil İbrahim Ece, 28 kişilik kadrosunda iş dünyasının ve STK’ların renkli isimleri de yerini aldı.

TÜMİD yönetim kurulunda yer alan isimler şöyle;
Orhan Çağlayan, Hüseyin Aktaş, Av. Muhammet Keserci, Ersin Aktaş, Mustafa Güllü, Şükrü Közen, Murat Aktaş, Zeki Beyhan, Ramazan Yılmaz, Aslan Şimşek, Fatih Çağlayan, Mustafa Ünye, Nuray Ulukaya, Şenol Birol Kabarık, Hüseyin Şahin, Hasan Altuntaş, Hilmi Cıbır, İdris Sakar, Osman Cihan, Ercan Bedir, Furkan Helvacı, Taha Acır, Hasan Küçük, Bayram Akar, Rafet Özkan, Turan Çakır ve Emrah Adıyaman yeni yönetim kurulu üyesi oldu. 

Devrim Dural'dan Belediye Başkanlarına ziyaret! Devrim Dural'dan Belediye Başkanlarına ziyaret!

TÜMİD Genel Başkanı Halil İbrahim Ece yaptığı konuşmasında;
"TÜMİD yani Tüm İş Dünyası Derneği toplumdan gelen talebin sonucu olarak ortaya çıkmış öz değerlerine bağlı, toplumda ve ticari hayatında itibarlı kişilerin üye olabildiği büyük bir sivil toplum kuruluşudur.

Tarihimizin birikiminden aldığı güç ve medeniyetimizin temsil ettiği adalet ilkesiyle, “haklı zenginlikler” üretmek için kurulan Tüm İş Dünyası Derneği Kısa Adı TÜMİD, Uzun yıllardır, üyelerine, ülke ekonomisine ve dünyaya değer katmaya devam ediyor.
Türkiye çapında birçok kurumsal üyesiyle, toplamda yüz bini aşkın istihdamı kapsayan iş gücü ve ülkemize ihracat olarak katkı payı bulunan TÜMİD, bir “geleceğin inşası” idealiyle yoluna devam ediyor. Bu idealini doğru ve kararlı adımlar atarak, ticarette ahlakı ve adaleti gözeterek gerçekleştirmeye özen gösteriyor.
Teslim aldığımız bayrak yaşatmamız gereken değerler çok kıymetli. Başkanlık ve yönetim kurulu seçimlerinden tutun tüm uygulamaları; TÜMİD değerlerine göre varoluş nedeni Türkiye Cumhuriyeti Devleti olan derneğimizin en büyük şansı büyük emeklerle kurulan işletmelerimizi yöneten siz değerli üyelerimizdir.
Bütün arzumuz ve isteğimiz memleketimizin her alanda en iyi yerde olmasıdır. Değerlerimiz vatan ve bayrak sevgimiz her türlü ticaretin üstündedir. Yüce Türk devletinin bekası ve ali menfaatleri çalışmalarımızın sebebidir. Ticaretimizin örfü ahilik, ahilik ilkesi de ilkemizdir.

Genel Başkanlığımız adaylık sürecinde şahsıma ve heyetime desteklerini esirgemeyen tüm üyelerimize ve iş adamlarımıza minnettarım.
Ayrıca bizlere bu göreve layık gören tüm üyelerimize ve iş adamlarımıza yönetim kurulum adına ayrı ayrı şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum." İfadelerini kullandı.

Editör: Melisa Sapaz