Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Filyos’ta yaptığı duyuru ile 2 bin işçi alımı için heyecanlı bekleyiş başlamıştı. Zonguldak Milletvekilleri ile Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar’ın toplantısının ardından işçi alımının başlaması bekleniyordu.

YASAL DÜZENLEMELER NEDENİ İLE GECİKTİ

Kozlu Belediyesi'nde neler olmuş? Dökmeci yolsuzluğu açıkladı! Kozlu Belediyesi'nde neler olmuş? Dökmeci yolsuzluğu açıkladı!

İşçi alımının gecikmesi konusunda daha önce Z HABER’e konuşan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, yönetmelik değişikliği nedeni ile sürecin uzadığı bu konuda görüşmelerin devam ettiğini açıklamıştı.

İŞÇİLER İŞ BIRAKIYOR YERİNE YEDEK GİREMİYOR!

TTK işçilerinin bu açıklamalar öncesinde de yine Z HABER aracılığı ile alımın uzatılması, işi bırakanların yerine yedek listeden alım yapılması için sürenin uzatılması yönündeki çağrı karşılık buldu.

Hem Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) hem de maden işçilerinin 4 ay yerine en az 1 yıl boyunca işi bırakanların yerine yedek işçi alımı yönündeki çağrısı Enerji ve Çalışma Bakanlıklarında görüşülüyor. Görüşmeler sonucunda 1 yıl olmasa bile 8 aylık süre içerisinde iş bırakanların yerine yedek listeden alım yapılması bekleniyor.

MEVZUAT DEĞİŞİKLİĞİ TÜM KURUMLARI ETKİLER!

Bu düzenlemenin sadece TTK’ya özel olarak bir düzenleme olmayacağı gibi yönetmelikte yapılan yedek listeden alım süresinin uzatılması konusu diğer kurumları da etkileyecek. Bu nedenle işi bırakanların yerine daha önce süre nedeni ile  alınamayan yedeklerin işe başvuru yapabilmesi-yapamaması konusunda hukuki süreç devam ediyor.

İşçi alımı öncesi hem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı hem de Çalışma Bakanlığı TTK'ya işçi alımının tek seferde bitmemesi için görüşmelerine devam ediyor.

Editör: U. G.