Zonguldak’tan 1500 Bartın’dan 400 Yenice’den 100 işçi alımında kuralar 13-20 Ekim tarihlerinde çekilecek. Başvuru sayısının 35-40 bine ulaşması bekleniyor.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’na alınacak 2 bin işçi için 11 Eylül Pazartesi başlayabileceği belirtilen başvurular için henüz duyuru yapılmadı.

Zonguldak’ta gençlik haftası heyecanı Zonguldak’ta gençlik haftası heyecanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Nisan ayında müjdesini verdiği 2 bin işçi alımı için kura tarihlerinin ardından başvuru tarihleri de belli oldu. Zonguldak’tan 1500 Bartın’dan 400 Yenice’den 100 işçi alımında kuralar 13-20 Ekim tarihlerinde çekilecek. Başvuru tarihlerinin ise 11- 17 Eylül olabileceği belirtilmişti ancak bir hafta uzayabileceği belirtiliyor.

BAŞVURU İÇİN BİNLERCE KİŞİ HAZIR
Başvuru şartları arasında 18-32 yaş şartı dikkat çekiyor. Ancak önemli artlardan biri de askerlik şartı. Başvuru yapmayı bekleyenler arasında şartları tutan ve kaçak ocaklarda, özel maden ocaklarında çalışan binlerce kişi bulunuyor. Bununla birlikte artan işsizlik ve zorlu ekonomik şartlar nedeniyle nedeniyle zorlu yer altı şartları da olsa madene girmek isteyen işçi ve işsizler var.

GURBETTEN GELMEK İSTİYORLAR
TTK’ya alınacak 2 bin kişiden biri olabilmek için kuraya katılmak isteyenler arasında İstanbul, Bursa, Soma gibi şehirlerde bulunan Zonguldak, Bartın ve Yeniceli gurbetçiler de var. Onlar da  şartları uyduğu taktirde başvuru yaparak iş garantilerini sağlamak ve geleceğe daha umutla bakmak istiyor.

SAĞLIK İKİNCİ PLANA
Başvuru yapacakların pek çoğu, maden ocağında karşılaşabilecekleri zorluklara ve sağlıklarını olumsuz etkileyecek tozlu ortamlara rağmen çaresizlik ve ekonomik nedenlerden dolayı kendisini mecbur hissediyor. Madenin tüm olumsuzluklarına ve risklerine rağmen başvuru sayısının 35-40 bini bulması bekleniyor.

Editör: Kağan İslamoğlu