MHP Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Varol Demirköse 3 Mart Kozlu grizu faciasının yıl dönümünde yaptığı açıklamada önemli bir detaya dikkat çekti.
Kurumdan bin 500 işçinin daha emekli olacağını belirten Demirköse kurumun kömür çıkaramayacak duruma gelmemesi için acil durum çağrısı yaptı. Demirköse şunları söyledi.

GRİZU ŞEHİTLERİNİ ANDI
"Grizu faciasının yıldönümünde madenlerde Hakka yürüyen bütün madenci kardeşlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Mekanları cennet olsun, mevcut çalışan kardeşlerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum.
Her zaman faciaların yıldönümlerinde biz madenci kardeşlerimizi hatırlıyoruz.
Bu dönemde de soğuk bir kış günü yüreklerimiz yandı deprem felaketinde.
Yine orada da bizim madenci kardeşlerimiz kendini göstererek burada kömür çıkarttılar orada da insan çıkarttılar.

SADECE FACİALARDA HATIRLAMAYIN
Biz madenci kardeşlerimizin enkaz kurtarmada veya facia yıldönümlerinde hatırlanmasını istemiyoruz.
Çünkü Türkiye Taşkömürü Kurumu bizim için önemlidir Millî’dir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Zonguldak'ın derin toprakları altındaki servet-i madeniyye ne kadar kıymetli ise bizim nazarımızda da Zonguldak o kadar kıymetlidir’ derken kömürü, kömürle uğraşanları kömürle ilgilenenleri, madencilerimizi Zonguldak'ı aynı eşdeğerde görmüştür.

ÇALIŞAN SAYISI 5000’E DÜŞÜYOR!
Biz de öyle bakarak diyoruz ki, Zonguldak'ta artık TTK’nın, kömürle iştigal eden herkesin rahata kavuşması gerekiyor.
TTK’nın kurtarılması gerekiyor ve TTK’nın şu anda 14 bin norm kadrosu var, bugün itibari ile 7 bin 202 tane çalışan var, bin 500 kadar da emekli olacak işçi var. Bunları da hesap ettiğimiz zaman neredeyse 5 binlere düşecek TTK da çalışan sayısı.
Dolayısı ile TTK’nın yıpranması demek Zonguldak'ın hiçe sayılması demek. Bunu istemiyoruz. Çalışan sayısının bir an önce norm kadroya ulaşılmasını istiyoruz. Bu konuda yetkililerin çalışma yapmasını bekliyoruz”