Elektronik kuradan çıkan aynı ad ve soyada sahip adayların belirlenmesinde karışıklığa yol açıldığına dikkat çeken Yavuzyılmaz, “Aday sıra numarasına göre kurayı kazandığını gören bir adayın T.C Kimlik numarası aynı ad ve soyada sahip diğer adaya ait olarak ekranlarda görüldü. Bu da adayın belirlenmesinde aday numarasının mı yoksa T.C numarasının mı baz alınacağı konusunda büyük bir karmaşaya yol açtı” dedi.

Zonguldak Kozlu sahil yolunda kaza! Takla attı! Zonguldak Kozlu sahil yolunda kaza! Takla attı!

Kurayı kazananların açıklanan listede, oluşan hata nedeniyle bu adayların sıra numarasının da değiştirildiğine işaret eden Yavuzyılmaz,  hükümetin işe alım sürecinini eline yüzüne bulaştırdığını ifade ederken duruma ilişkin şunları söyledi: 

“Dün gerçekleştirilen kuranın sonrasında bir tuhaflık daha yaşandı. Yapmış olduğumuz araştırma ile kuradan çıkan, aynı ad ve soyada sahip adayların belirlenmesinde büyük bir karışıklık yaşandığını görmekteyiz. Ne yazık ki başından beri doğru şekilde yürütülmeyen süreçte, defalarca uyardığımız ve tercih edilmesine karşı çıktığımız elektronik kurayı da ellerine yüzlerine bulaştırdılar.

Elektronik kuradan çıkan aday sıra numarasına göre kurayı kazandığını gören bir adayın T.C Kimlik numarası aynı ad ve soyada sahip diğer adaya ait olarak ekranlara yansıdı. Bu da adayın belirlenmesinde aday numarasının mı yoksa T.C numarasının mı baz alınacağı konusunda büyük bir karmaşaya yol açtı.

Örnek vermek gerekirse, 23161 Aday Numarasıyla 32****04 T.C Kimlik numarası sahibi aday kurayı kazandı. Ancak İŞKUR tarafından daha öncesinde ilan edilen 23161 aday numaralı Tunahan Durgut’un baba adı: A**Doğum Yeri Z* iken, 32****04 T.C Kimlik numarası diğer Tunahan Durgut’a ait. 

Dün itibariyle açıklanan kurayı kazananlar listesinde ise bu iki adaydan T.C numarası baz alınarak kurayı kazanan ilan edilmiş ve aday numarası da diğer kazanan adayın numarası ile yer değiştirilmiş. 

Bu konuda çok sayıda mağdur var birçok şikayet ayrıca tarafımıza ulaştırılmış bulunmakta. Kimsenin hakkının yenmemesi açısından yetkili kurumların ivedilikle açıklama yaparak hatanın nedenini ve neye göre kazanan adayın belirlendiğini konusunu açıklığa kavuşturmasını bekliyoruz.”

Editör: Melisa Sapaz