Kaybolmuştu! Ormanda cesedi bulundu! Kaybolmuştu! Ormanda cesedi bulundu!

Zonguldak’tan 1500, Bartın’dan 400, Yenice’den 100 kişi olmak üzere toplam 2 bin kişi alımı için başvurular sona erdi. Gözler kura tarihine çevrilirken başvuranlar listesinde Türk olmayan bir isim dikkat çekti.

Abdelrahman Abdelattey isimli bir kişinin kura listesinde adını gören işçi adayları Z HABER’e ulaşarak “Yabancılar giremeyecek demişlerdi ancak bu isim Zonguldaklı değil, Türk bile değil” diyerek yetkililere seslendi.

Konu ile ilgili TTK işçi alımı kurasında yer alan Abdelrahman Abdelattey’in geçtiğimiz yıl Türk vatandaşı olduğu ve bu şekilde TTK’ya başvurmaya hak kazandığı öğrenildi.

Abdelattey’in ayrıca 2021 yılından beri Zonguldak’ta oturduğu ve ZBEÜ’de öğrenci olduğu öğrenildi.

AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, TTK’ya yapılacak olan 2 bin işçi alımında Türk vatandaşı olmayan kişilerinde başvuru yapabileceği söylentisini daha önce yaptığı açıklama ile yalanlamıştı.

Ayrıca İşKur il Müdürü Okan Şentürk de sisteme sadece 11 haneli T.C. kimlik nosu ile girilebildiğini ve yabancıların başvuru yapamadığını belirtmişti.

Mustafa Çağlayan geçtiğimiz günlerde TTK’ya yabancılar giremeyecek diye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:
“Hemşehrilerimiz başvuru sürecinde görecekler ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma şartı var. TTK’ya işçi alımları, 09/08/2009 tarihli 27314 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Kamu Kurum ve Kuruluşları’na yapılacak işçi alımlarındaki usul ve esaslar hakkındaki yönetmelik ile gerçekleştirilmektedir. Bu yönetmelik uyarınca 2009 yılından bu yana yapılan alımların usul ve esasları bellidir. Geçmiş alımlara baktığımızda yabancı uyruklu kişilerin TTK’da iş başı yapmadığı zaten açıkça görülmektedir. Aynı usul ve yönetmelik ile yapılacak olan alımda suyu bulandırmak için yabancı uyruklu kişilerin işe girebileceğinden bahsediyorlar. Bu tamamıyla yanlıştır.”

Editör: U. G.