Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK) Zonguldak için ayrılan 1500 kişilik işçi alımının kura çekiminde, kuradan çıkan aynı isme ve soyada sahip adayların T.C Kimlik numaraları ile Aday numaraları birbirine karışmış, onlarca kişiyi mağdur eden skandal olay, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın açıklamalarıyla kamuoyuna duyurulmuştu.

Olayın ardından noter tarafından yayınlanan kazananlar listesinde, aday numarasına göre kazanan adayın değil, T.C kimlik numarasına göre kazanan adayın baz aldığını görülürken, aday numarası açıklanan ancak kazanan listesinde yer almayan mağdurların sayısı merak konusu olmuştu.

Konuya ilişkin araştırmasını derinleştiren CHP’li Yavuzyılmaz, bugün yapmış olduğu açıklamasında konuya ilişkin önemli bir bilgiyi daha paylaştı.

ZBEÜ Hastanesi Expomed Eurasia'da ZBEÜ Hastanesi Expomed Eurasia'da

Yavuzyılmaz, 13 Ekim tarihinde gerçekleştirilen çekilişte aynı ad ve soyada sahip 240 kişinin kuradan etkilendiğini, aday numarası çıkan ancak kazananlar listesinde yer almayan 120 adayın da böylelikle mağdur edildiğini tespit ettiklerini açıkladı.

CHP’li Milletvekili, noter tarafından açıklanan 13 Ekim tarihli kazananlar listesini, kuraya girerken açıklanan 9 Ekim tarihli nihai listeyi ve 2 Ekim tarihli olarak geriye dönük olarak oluşturulan listenin kıyaslanması yoluyla mağdur sayısına ulaştıklarını, elde ettiklerini verilere göre 240 adayın aday numaralarının değiştirildiği, bu adaylardan TC kimlik numarası bulunanların kazanan sayıldığını, aday numarası açıklanan ancak kazananlar listede yer almayan 120 kişinin de büyük bir haksızlığa maruz bırakıldığı söyledi.

Editör: U. G.