ATİLLA ÖKSÜZ - ANKARA
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) yönetim kuruluna, 2 bin münavebeli (gruplu) pano ayak üretim işçisi istihdamı için yetki verilmesi geçtiğimiz süreçte Resmi Gazete’de yayınlanmıştı.
TTK'ya 2 bin işçi alımında Zonguldak Bartın ve Karabük illerine kontenjan verileceği,  ilçe ve köylerde adil bir şekilde istihdam yaratılması bekleniyordu.
Son alınan bilgilere göre TTK’nın aktif maden sahasının bulunmadığı bölgelerde işçi alımı konusuna sıcak bakmadığı öğrenildi.
Buna göre Bartın’ın Amasra ilçesinde maden sahası bulunduğu için Bartın’a kontenjan verilecek ancak Yenice’ye kontenjan verilmeyecek.
Son yapılan  1000+500 işçi alımında da ilk etapta kontenjan verilmeyen Karabük için eski TBMM Başkanı ve milletvekili Mehmet Ali Şahin'in baskıları sonucu manevi bağlılıktan dolayı karardan dönülmüş ve Yenice'den işçi alımı sağlanmıştı.
Öte yandan uzun yıllar boyunca Zonguldak Maden Havzasında yüzlerce şehit veren Yenice ilçesine 2 bin işçi alımında kontenjan verilmeyecek olmasının nasıl karşılanacağı merak ediliyor.

Kesilen Porsuk ağaçları neden tescillenmedi? Kesilen Porsuk ağaçları neden tescillenmedi?

Editör: U. G.