Fındığı bekleyen büyük tehlike! Mücadele başlatıldı! Fındığı bekleyen büyük tehlike! Mücadele başlatıldı!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı Maden Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) raporu doğrultusunda TTK Armutçuk Müessesesi'nin çeşitli nedenlerden dolayı kapatılmasına yönelik TTK Genel Müdürlüğü’ne resmi yazı yazıldığı konusunda çıkan haberlere yönelik Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu basın açıklaması yaptı.
GMİS tarafından yapılan açıklama şu şekilde:
“MAPEG tarafından TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğü’nde üretimin durmasına yönelik kuruma resmi yazı yazdığı kamuoyunda yer almıştır. Söz konusu yazıyla ilgili yapılan görüşmeler ve incelemeler neticesinde böyle bir yazının MAPEG tarafından kuruma geldiği ancak daha önce üretimi onaylanan ve herhangi bir sorun bulunmayan TTK Armutçuk Müessesinin üretim yapmasında bir engel olmadığı, yazının yanlışlıkla yazıldığı anlaşılmış olup, MAPEG tarafından kuruma Armutçuk Müessesinin üretime devam etmesi konusunda herhangi bir engelin bulunmadığına yönelik yeni bir yazı gönderilmiştir.
Dolayısıyla biz GMİS olarak bugüne kadar tüm müesseselerle birlikte kurumu yaşatmak için nasıl mücadele ettiysek bugün ve bundan sonrada aynı şekilde bütün müesseslerimizle beraber kurumumuzun yaşaması, üretimin iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uygun olarak artarak devam etmesi ve yer altı kaynaklarımızın ülke ekonomisine kazandırılması için var gücümüzle mücadele edeceğiz.
Kamuoyuna yansıyan bu yazının ortadan kaldırılmış olması sevindirici olmuştur. Çalışanlarımızın kafaları rahat şekilde iş sağlığı ve güvenliğine uygun şekilde çalışmalarına devam edebilirler.”
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi'nin çeşitli nedenlerden dolayı kapatılmasına yönelik yaptığı açıklamada; “20.03.2024 tarihinde bazı basın yayın organlarında MAPEG tarafından Kurumumuza Armutçuk TİM'in kapatılması için yazı gönderildiği şeklinde haberler yayımlanmıştır. Armutçuk Taşkömürü İşletme Müessesemizde habere konu sorun çözülmüş olup Müessesemiz normal çalışma düzeninde faaliyetlerine devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.
Editör: Şeyma Kaya