TFF 2. Lig Beyaz Grup temsilcimiz Zonguldak Kömürspor’a sponsorluk sözü veren Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), verdiği sözü yerine getirmedi.

Çelikelliler Spor Kulübü Karpars Spor Kulubü’nü 1 sayı farkla yendi! Çelikelliler Spor Kulübü Karpars Spor Kulubü’nü 1 sayı farkla yendi!

TPAO şirketi, Kırmızı-lacivertli ekibe verdiği sponsorluk sözünü yerine getirmezken, 3. Lig ekiplerinden Batman Petrolspor’a ise 50 milyon TL destek sağlayarak sponsor oldu.

Batman Petrolspor’a sponsor olan ancak söz vermesine rağmen Zonguldak Kömürspor’a sponsor olmayan TPAO şirketine, Kırmızı-lacivertli yönetim ve Zonguldaklılar tepki gösterildi.

Özellikle siyasetçilerin TPAO şirketiyle görüştüğü ve Zonguldak Kömürspor'a sponsor olacağının sözünü aldıklarını ayrıca TPAO şirketi yönetimini de arayarak sponsor olacağının sözünü vermesine rağmen bu sözünü yerine getirmedi. 

Ayrıca temsilcimiz Zonguldak Kömürspor, birkaç gün içinde transfer yasağını kaldırması ve  Ulusal Lisans alması için TFF'ye 3 milyon TL yatırması gerekiyor.  Yatıramaması halinde ise kırmızı-lacivertli temsilcimiz hafta sonu deplasmanda oynaması beklenen 1461 Trabzon  maçında sahaya çıkamayacak ve hükmen 3-0 mağlup sayılacak. 

Zonguldak’ta da doğalgaz bulunduğunu belirten vatandaşlar, TPAO'ya seslenerek Batman Petrolspor’a verilen desteğin neden Zonguldak Kömürspor’a verilmediğini sorguladı.

Filyos Gaz Sahasını TPAO tarafından işletildiğini hatırlatan Zonguldaklı futbolseverler, TPAO’ya Zonguldak Kömürspor’a da destek olmaları yönünde çağrıda bulundu.

Editör: Kağan İslamoğlu