Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Can Ç. isimli çocuğun, dedesi tarafından darp edildiği iddiası üzerine, gözaltına alınan dedesi Orhan Ç. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 

Edinilen bilgilere göre; Kirmanlı Mahallesi Ağdacı Sokak'taki adreste, Can Ç. isimli çocuğun dedesi Orhan Ç. tarafından darp edildiği ihbarı üzerine, Ereğli Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çocuk Büro Amirliği ekipleri Orhan Ç.' yi gözaltına aldı.

Polis tarafından yapılan inceleme sonucunda Can Ç.'nin, dedesi tarafından sopayla darp edilerek vücudunda darp izleri oluşturduğu tespit edildi. Şahıs, yapılan işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Öte yandan Çocuk Büro Amirliği personeli ve 2 sosyal çalışmacı ile Orhan Ç'nin adresinde inceleme yapıldı. Yapılan inceleme sonrasında, Can Ç. isimli çocuğun ailesiyle birlikte Yalova ilinde ikamet ettiği, kardeşleri olan Mustafa Ç. (2008) ve Burak Ç.(2009) isimli çocukların yaz tatillerini geçirmek için dedeleri olan Orhan Ç. (1959)'in yanına geldikleri öğrenildi.