Yıldırım; "Zonguldak maden kenti kimliğini kaybettikçe turizmden de geri kalıyor" Yıldırım; "Zonguldak maden kenti kimliğini kaybettikçe turizmden de geri kalıyor"
Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, üniversite öğrencilerinin kandırılarak mağdur edildiğini ve şirketlerin astronomik fiyatlarla sözleşme yaparak haksız kazanç elde ettiğini ifade etti. Topaloğlu, Ticaret Bakanlığı’na çağrıda bulunarak “Bu sözleşmeleri iptal edin” dedi.
Topaloğlu’nun açıklaması şu şekilde:
“Öğrenciler kazıklanıyor, Ticaret Bakanlığı seyrediyor ?
Mesafeli satış yöntemi ile yetki alan ve öğrencilere İngilizce öğreteceğiz yalanıyla dolandıran bu çetelere nasıl izin veriliyor. Kentimize yeni gelen Üniversite öğrencileri kandırılarak yüzlerce öğrenci mağdur edildi. Şirketler astronomik fiyatlarla sözleşme yaparak haksız kazanç elde etmekte . Ayrıca bu şirketler fatura kesmemekte vergi kaçırmaktadırlar.
Ticaret Bakanına doğrudan sesleniyoruz.
Bu sözleşmeleri iptal edin bu çocukların ve ailelerin mağduriyetini giderin!
Bu şirketler şimdi de avukat aracılığıyla bu öğrencileri korkutuyor.
Savcıları bu konuda göreve çağırıyoruz!
Bu öğrenciler savcılıklara şikayette bulundular. ne yazık ki savcılıklar bu konuda takipsizlik karaları veriyor. Konunun derinleştirilmesine araştırılmasını ve mağdur olan öğrencilerin sözleşmelerinin fesih edilmesini talep ediyoruz. İlgili şirketler hakkında yasal işlem yapılasını ve sözleşmelerinin fesih edilmesini talep ediyoruz.
Bu paravan şirketlerin satış yapmasına müsaade etmeyelim.”
Editör: Şeyma Kaya