Acılık'ta yangın! Ekipler seferber oldu! Acılık'ta yangın! Ekipler seferber oldu!
Zonguldak'ın köylerinde ve tarım alanlarında her sene ilçe Tarım Müdürlükleri üzerinden sağlanan tohum desteğinden yararlanan üreticiler bu sene şaşkın. Zonguldak İl Tarım Orman Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi ile yapılan işbirliği ile üreticiye uygun bedellerle tohum desteği uygulamasının bu sene neden yapılmadığını soran üreticiler, İlçe Tarım Müdürlükleri üzerinden hasat sonrası ödemek üzere tohum temini yapamadıklarını, verecek peşin paraları olmadığını söylüyor.
 
EN BÜYÜK SORUN ÇAYCUMA BÖLGESİNDE
Şikayet ve taleplerin çoğunlukla geldiği yerlerin başında çok sayıda üreticinin bulunduğu Çaycuma geliyor.
Z HABER’e ulaşan üreticiler Zonguldak Tarım Orman İl Müdürlüğü ile Özel İdare Genel Sekreterliği’ne seslenerek geçmiş yıllarda üreticiye sağlanan devlet destekli tohum uygulamasının devam ettiğini söylediler.
Artan maliyetler sonrası zor günler yaşadıklarını belirten üreticiler; “Bu desteklerden yararlanamazsak pek çoğumuz bu sene mısır ekemeyiz. Mazot maliyetleri ve diğer maliyetler bu kadar yüksekken çiftçinin hepten yalnız bırakılması doğru değil” diye konuştu.
CEMALETTİN ÇATAKLI HALİMİZDEN ANLIYORDU
Cemalettin Çataklı’nın Zonguldak Tarım Orman İl Müdürlüğü yaptığı dönemde daha rahat iletişim ve çözüm bulabildiklerini belirten üreticiler Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu’nun konudan haberinin olmadığını düşündüklerini belirterek; “Sayın Valimiz çiftçilerimizin bu sorununa el atarsa tarlalarımız ekilir çiftçimiz kendi döngüsünü devam ettirmeye çalışır” diye konuştular.
Editör: Şeyma Kaya