En düşük memur maaşının 22 bin lira olacağı açıklandı ancak açıklanan skalada meslek ve rakamların orantısı ‘adaletsiz’ bulundu. Dikkat çeken en önemli detaylardan biri ise üniversite mezunu yeni işe başlamış hemşire ile yeni işe başlamış vaizin arasındaki maaş farkı.

Adalet isteyenler yurt dışına kaçtı! Dina davasında karar! Adalet isteyenler yurt dışına kaçtı! Dina davasında karar!

Türkiye İstatistik Kurumu Haziran ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. Haziran'da enflasyon yüzde 38,21 oldu. Memurların alacağı zam da belli oldu. Böylece açıklanacak refah payıyla birlikte net zamlar hükümet tarafından duyurulacak. İşte detaylar...

Milyonlarca memurun beklediği zam enflasyon oranlarına göre netleşti. TÜİK'in verilerine göre enflasyon yıllık yüzde 38,21 oldu. 6 aylık enflasyon oranına göre memurların ve memur emeklilerinin alacağı zam yüzde 17,55 oldu. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı zam ise yüzde 19,77 oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada Hazirana ayı enflasyon rakamı sonrasında memurların ve emeklilerin maaşlarının belirleneceğini söylemişti.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 22 BİN LİRA OLACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük Memur maaşının 22 bin lira olacağını da söylemişti. Yeni yapılacak zam oranları ve seyyanen zamlarla memurların alacağı maaşlar netleşmiş olacak

Editör: U. G.