Merve Kır tecavüzcülerin, istismarcıların iyi hal indirimi almasını toplumun vicdanının kabul etmediğini belirterek şu ifadeleri kullandı;

"Son dönemde Türkiye´nin dört bir yanından gelen çocuk istismarı haberleri nedeni ile sarsılıyoruz. İstismar toplumsal hayatın her alanına sirayet etmiş durumda. Artarak yaşanan olaylar kanımızın donduğu, bunun insanlıkla yakından uzaktan ilişkisi yok dediğimiz korkunçluktadır.

Zonguldak 3.ağır ceza mahkeme heyeti, kızına 14 kez cinsel istismarda bulunan sözde babanın 33 yıl 9 ay hapis cezasını,iyi halden 28 yıl 1 ay 15 güne indirdi. Gerekçe,sanığın yargılama sırasındaki tutum ve davranışları..Yani Türkçesi ; heyete karşı saygılı davranmış.

Maalesef ki istismarcılar, tecavüzcüler, kadın katilleri mahkemelerde iyi hal ve haksız tahrik adı altında indirimler alıyor. Biz bunu asla kabul etmiyoruz. Toplum vicdanı da bunu asla kabul etmiyor. 

İstismar insanlık suçudur ve çocuklar geleceğimiz iken onları korumak hepimizin görevi iken, susmak buna sessiz kalmak da suça ortak olmaktır. Kirli zihniyetlerin sessiz sessiz hareket ederek çocuklarımızı incitilmesine izin vermeyeceğiz. 

Kızılay'a güven kalmadı! Kan stoğu tükeniyor! Kızılay'a güven kalmadı! Kan stoğu tükeniyor!

Bu gün artık kabul edilemez boyutlara gelen kadın cinayetleri, cinsel istismara uğrayan çocuklar olgusu, mücadelenin top yekün ve dayanışma içinde yapılmasını bizlere gösteriyor. Bilinmelidir ki biz kadınlar çocuklarımız için güvenli bir ortamlar oluşturuluncaya kadar, çocuklarımızın korunması için konulmuş yasal çerçeve yeniden düzenleyinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz. Unutmayalım ki vatanı korumak çocukları korumak ile başlar."
 

Editör: Melisa Sapaz