CHP Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayları arasında bulunan Tahsin Erdem kanadında peş peşe kriz ve kopmalar dikkat ekiyor.
Ayrılıkların temelinde ise Erdem ve yakınındaki bazı isimlerin kullandıkları dil.
Kampanya dönemine hızlı bir giriş yapan ancak özel ve mahalle toplantılarında özellikle diğer aday adaylarından Harun Akın ve Fırat Birkan’ı hedef alan açıklamaları ile dikkat çeken Tahsin Erdem cephesinde yol ayrılıkları dikkat çekiyor.
Partinin ön seçim kararı alma sürecinde ön seçime üç ismin alınmasını zafer olarak nitelendirerek yaptığı açıklamalar ile tepki çeken Erdem, sonraki açıklamalarında geri vitese almış ancak kırılmalar devam etmişti.
Parti binasında 7 aday adayının katılımı ile yapılan buluşma sonrası Tahsin Erdem’in, ve yakın ekibinde bulunan isimlerin rakiplerini açık açık hedef alacak söz ve tavırları sona erdirmesi bekleniyordu.
Erdem’e yakın bazı isimlerin üyelerle yaptıkları görüşmeler sırasında aynı karalama kampanyalarını sürdürerek İl Başkanı Devrim Dural ve Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu’nu da hedef gösterdikleri ortaya çıktı.

CENAZEDE KRİZ
Diğer yandan Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu ile Belediye Başkan Aday Adayı Tahsin Erdem arasında cenazede yaşanan tokalaşma krizi de parti içinde günün konusu oldu.
Elini uzatan Osman Zaimoğlu’na; “Sen Harun Akın’ın elini sık” dediği belirtilen Erdem’in bu tavrı sonrası partililer yaşananları yadırgadı.
Yaşananları yalanlamayan Zaimoğlu, demeç vermek istemedi.
Zonguldak Belediyesi’ni kazanmaya giderken böyle davranışların zarar verdiğine dikkat çeken partililer; “Zonguldak Belediyesi’ni böyle mi kazanacağız. Kazandıktan sonra böyle mi yöneteceğiz. Şununla hesaplaşacağız, bununla hesaplaşacağız diyerek seçime gidenleri gördük? Yazık etmesinler partimize?” diye konuştular.

Uyarıyoruz! Dev kayalar kimin başına düşecek? Uyarıyoruz! Dev kayalar kimin başına düşecek?

DENİZ YAVUZYILMAZ VE DEVRİM DURAL’I DA HEDEFE KOYDULAR
Yine Tahsin Erdem cephesinde yer alan bazı isimlerin CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ile İl Başkanı Devrim Dural’ı da hedefe koyan söylem ve eylemler içinde olmaları örgüt içinde ve tabanda rahatsızlık yaratıyor.

Editör: U. G.