Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig’de ilk yarı 20 Aralık 2023 Çarşamba günü oynanan müsabakalar ile tamamlandı. 

Mavi Şimşekspor topladığı 26 puanla  ilk yarıyı lider tamamlarken, Devrek Belediyespor 23 puanla averajla 2., Kilimli Belediyespor 23 puanla averajla 3.,Gelikspor 21 puanla averajla 4., Akınspor 21 puanla averajla 5. sırada tamamladı.

Zirveden uzaklaşan Yenimahallespor 17 puanla 6., Çaycumaspor 16 puanla averajla 7., Beycuma Cezavispor 16 puanla averajla 8. sırada yer alırken, ligde kalma mücadelesi veren Gökçebeyspor 12 puanla 9., Çiğdemlispor 11 puanla 10., Çaycuma Gençlerbirliği 1 puanla 11. ve İhsaniyespor’da 1 puanla 12.sırada yer aldı ve ilk yarıyı bu sıralamada tamamladılar. 

Zonguldak ASKF Başkanı Kemal Demir ve Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoçsüper ligin ikinci yarı takvimini ise açıkladı. Bu kapsamda Süper Ligin ikinci yarısı 20-21 Ocak 2024 tarihlerinde başlayacakken, 6-7 Nisan tarihlerin ise son bulacak. 

Ligde şampiyon olan takım direkt Bölgesel Amatör Lig’e yükselecekken, ligi ilk 4’de bitirecek 4 takımda kendi aralarında play-off mücadelesi verecek.

Tarihe not! Tarihe not!

Play-off’u şampiyon tamamlayan takım ise BAL’da mücadele eden Kdz. Ereğli Belediyespor ya da Alaplı Belediyespor’dan biri ile  BAL’a yükselme adına Karalemas Kemal Köksal Stadı’nda final maçı oynayacak.

Kdz. Ereğli Belediyespor veyada Alaplı Belediyespor’dan biri ligi şampiyon bitirmesi halinde ise play-off şampiyonu olan takım final maçı oynamadan BAL’a yükselecek.

Ayrıca Süper ligde ligi son 3 sırada tamamlayan 3 takımda ise kümeye düşecek. 

İKİNCİ YARI 21-22 OCAK 2024 TARİHİNDE BAŞLAYACAK

12. HAFTA MAÇLARI

Devrek Belediyespor - Kozlu İhsaniyespor

Beycuma Cezaevispor-Gelikspor

Çiğdemlispor - Ereğli Akınspor

Gökçebeyspor - Ereğli Yenimahalle

Kilimli Belediyespor-Mavi Şimşekspor

Çaycuma Gençlerbirliği      -  Çaycumaspor

PUAN DURUMU

Editör: Şeyma Kaya