İlginç bir gerçek! 2010 yılında, araştırmacılar tenisi "en yalnız" spor olarak adlandırdılar. Oyuncu kendi sahasında yapayalnızdır, rakip 20 metre uzaktadır ve oyun sırasında koçla konuşmak bile yasaktır. Ve teniste kurallara göre, öfke veya hayal kırıklığını ifade edemezsiniz — küfür, raket atma, müstehcen el hareketi gösterme vb. Oyuncu gerçek bir boşluktadır.

Sporcular neden yalnızdır?

Şimdi öncelikle profesyonel sporculardan bahsettiğimizi, sporu hayatın anlamı ve ana gelir kaynağı olarak görenleri hemen ayırtalım. Bu kişilerden biriyseniz veya tanıdıklarınız arasında profesyonel sporcular varsa, genellikle kişisel yaşam için ne zaman ne de enerjinin kaldığını bilirsiniz. Yorucu egzersizler tüm gücü alır. Ne tür tanışma ve arkadaşlıklardan bahsediyoruz!

Amatör sporcular için bu biraz daha kolay. Daha fazla boş zaman ve enerjiye sahip olma eğilimindedirler. Benzer düşünen insanlar — aynı şekilde amatör olan — bulmaları daha kolay. Örnek olarak koşucuları ele alalım. Amatör iseniz şehirde kolayca bir koşu kulübü bulabilir ve aynı kafadaki insanlarla koşmak, yeni insanlarla tanışmak ve iletişim kurmak için o kulübe katılabilirsiniz. Ama eğer bir profesyonelseniz, o zaman arkadaşınız bir koç olacaktır. Ve o koşanlar kulübünde yapacak hiçbir şeyiniz olmayacak.

Bu arada, birçok insan takım sporlarının yalnızlıkla başa çıkmaya yardımcı olduğuna inanıyor. Ama öyle değil. Gerçek şu ki, bu durumda bir kişi yalnız olmasa da sürekli aynı arkadaş çevresi içindedir. Ve bu bazen yalnızlıktan daha çok yorar. Ayrıca, yorucu antrenmanlar ve zorlu yarışmalar nedeniyle bir takımdaki sporcuların çoğu zaman duygusal ve fiziksel olarak bunalıma girdiğini unutmayın. Burada dostane iletişim genellikle çok şartlıdır.

Kız Yurtlarında Değişim Rüzgarları: Yeni Dönemin Trendleri Kız Yurtlarında Değişim Rüzgarları: Yeni Dönemin Trendleri

Sporcular için uygun bir arkadaşlık hizmeti aramak

Tabii ki, en belirgin rotaya gidebilir ve Tinder, Badoo veya Bumble'a kaydolabilirsiniz. Bunlar, büyük bir kitleye sahip çok popüler platformlardır. Ancak bu aynı zamanda onların ana dezavantajıdır. Buradaki kitle son derece çeşitlidir ve burada sizinle benzer düşünen sporcuları bulmak çok zor olabilir. Bu nedenle, daha niş arkadaşlık hizmetlerine dikkat etmenizi öneririz.

Datefit

2019 yılında Cosmopolitan dergisinin "yeni 1 numaralı arkadaşlık uygulaması" olarak adlandırıldığı sporcular için arkadaşlık hizmeti. Ve Women's Health dergisi "sağlıklı bir ilişkiye başlamanın yeri" olarak adlandırdı. Teknik olarak Datefit uygulaması akranlarına benzer, burada ana odak spordur. Uygulama, kullanıcıların antrenmanlarının ve başarılarının eğitimlerini ve videolarını paylaştığı aktivite akışına sahiptir. Buna ek olarak, Datefit coğrafi konumunuzu dikkate alarak antrenman, iletişim ve sadece eğlenmek için yakındaki diğer sporcuları bulmanızı sağlar. Burada hemen hedefinizi belirtebilirsiniz — arkadaşlık veya ilişki. Bu zaman kazandırır ve başarılı bir tanışma şansını artırır.

Fitafy

Bu, yeni kişilerle tanışmak isteyen diğer aktif bekar insanları arayabileceğiniz fitness severler için bir arkadaşlık uygulamasıdır. Fitafy, paylaşılan sağlık ve fitness hedeflerine göre insanları bulmanıza yardımcı olur. Profilinize, kendinizle ilgili temel bilgilere ek olarak, fitness ilgi alanlarınız, beslenme alışkanlıklarınız, etkinliğiniz hakkında veriler, coğrafi konum ve daha fazlasını ekleyebilirsiniz. İlgi alanlarınızı paylaşan yeni insanlarla tanışmak ve sizin gibi düşünen biriyle ilişki kurmanın hayalini kuruyorsanız, Fitafy sizin için mükemmel bir seçim olabilir.

Fitness Singles

Fitness Singles geliştiricileri, hizmetlerini amatörlerden profesyonellere kadar sporcular için en büyük arkadaşlık sitelerinden biri olarak konumlandırmaktadır. Fitness Singles'ı, koşu, bisiklet, yürüyüş, binicilik, yoga ve daha fazlası (yüzden fazla destinasyon) gibi aynı spor ilgi alanlarına sahip benzer düşünen insanları bulmak için tek durak yeri olarak adlandırıyorlar. Bunun dışında, bu çoğu kişinin aşina olduğu özelliklere sahip oldukça klasik bir arkadaşlık sitesidir.

Happn

Happn, doğrudan sporcular için bir arkadaşlık uygulaması olarak adlandırılamaz. Fakat! Burada çok kullanışlı bir özellik var — diğer katılımcılardan biri yakında olduğunda bir uyarı. Örneğin, her sabah koşuya çıkıyorsunuz ve potansiyel çiftinizin her gün yakınlarda koştuğunun farkında bile değilsiniz. Ya da belki bu kişi her gün evinin önünden geçiyor ve sen onu görmüyorsun. Happn tanışmanıza yardımcı olacak!

Coffee Meets Bagel

Bu uygulama aynı zamanda sadece sporcularla arkadaşlık için bir platform olarak da adlandırılamaz. Ama burada ilginç bir nüans var. Çok uzun zaman önce uygulamanın geliştiricileri, çeşitli çevrimdışı etkinliklerde yalnız insanları bir araya getirmek için bir platform olan CMB Experience'ı başlattı. Spor dahli olacak şekilde. Bu yüzden bir an önce iletişiminizi online'dan offline'a taşımak istiyorsanız Coffee Meets Bagel tam size göre olabilir.

Sporcular için alternatif arkadaşlık siteleri

Tüm sporcular, şu veya bu nedenle klasik arkadaşlık sitelerini ve uygulamalarını kullanmaya hazır değil. Birçoğu zamanını kayıt olmak, profil doldurmak, tüm işlevleri öğrenmek vb. Onlar için harika bir alternatif var — görüntülü sohbetler.

Görüntülü sohbetin en iyi örneği Omegle'dir. Bu site 2009 yılından beri faaliyet göstermektedir ve bu süre zarfında geniş bir kitleyi bir araya getirmiştir. Profil bilgilerini doldurmanın yanı sıra buraya kayıt olmanıza gerek yoktur. Birkaç tıklama ile çoktan yeni bir kişiyle video aracılığıyla iletişim kurarsınız. Aynı zamanda, burada spor ilgi alanlarınızın bir listesini belirleyebilirsiniz, böylece sistem sizin için bir çifti daha doğru seçer. Kullanışlı ve hızlıdır. Deneyin!

Omegle'ye iyi bir alternatifi arayanlar için kameralı sohbet OmeTV, Omega ve Bazoocam'ı  önerebiliriz. Daha fazla arama ayarı, daha iyi denetim ve genel olarak daha iyi hizmet mevcuttur. Ayrıca, birçok Omegle alternatifi artık bu görüntülü sohbetin henüz sahip olmadığı bir cinsiyet filtresi sunuyor.

Özetleyelim: Sporcular için birçok arkadaşlık seçeneği var.

Yukarıda, sporun yeni tanışma için karmaşık bir faktör olabileceğini söyledik. Ancak, doğru yaklaşımla her şey tam tersidir. Ruh eşinizle bir buluşma için pasif bir şekilde beklemek yerine inisiyatif alıyorsanız, spor ilgi alanlarınızı paylaşan birini kolayca bulabilirsiniz. İnanın, beklediğinizden daha hızlı gerçekleşebilir.

Yukarıda listelenen arkadaşlık hizmetlerini kullanabilir veya kendinize başka bir alternatif bulabilirsiniz. Bugün dünyada sekiz binden fazla arkadaşlık sitesi ve uygulaması olduğunu unutmayın. Ve bu sayı her yıl artıyor. Bu, aşkınızla Web'de tanışma şansınızın da arttığı anlamına gelir.

Bizden size internette ilginç buluşmalar ve tanışmalar, parlak spor başarıları ve parlak zaferler diliyoruz. Spor yalnızlık değildir. Spor, her birimiz için bir dizi yeni fırsattır. Bu fırsatlardan yararlanın, hayatınız sonsuza dek değişecektir!

Editör: Yaşar Atilla