İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay'dan istifa açıklaması! İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay'dan istifa açıklaması!

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde bulunan maden ocağında meydana gelen ve 1 işçinin ölümü, 6 işçinin yaralanmasıyla sonuçlanan göçükle ilgili soruşturma sürüyor. Bakanlık müfettişleri dün ocağa inerek göçüğün olduğu bölgede incelemede bulundu.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi maden ocağında, 13 Eylül 2023 tarihinde eksi 450 kotunda tavan çökmesi sonucu meydana gelen göçükte işçilerden Ramazan Yıldırım hayatını kaybetti. Göçükte mahsur kalan 4 işçi TTK kurtarma ekiplerince kurtarıldı. 2 işçi ise panikle kaçarken hafif yaralandı. Toplam 6 yaralıdan 5’i, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Sağ kolunda ki kırıklar nedeniyle ameliyat edilen Rıfat Öztürk’ün ise Ereğli Devlet Hastanesi’nde ki tedavisi sürerken sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Göçükle ilgili Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma sürüyor. İş kazası olarak açılan soruşturma kapsamında yaralı kurtulan işçilerin ve işletmede yetkili kişilerin ifadesine başvurulacağı öğrenildi.

Öte yandan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın görevlendirdiği müfettişlerde maden ocağında ki çalışmalarını sürdürüyor. Müfettişlerin ve TTK yetkililerinin dün ocağa inerek göçüğün olduğu bölgede de inceleme yaptığı öğrenildi. Çalışmaların sonunda göçükle ilgili bir rapor oluşturularak bakanlığa gönderilecek.

Editör: Kağan İslamoğlu