İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeni ile basın açıklaması yayımladı.

Erkmen açıklamasında her geçen yıl koşulların daha da zorlaştığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun. Bugün iş ve çalışma hayatındaki çeşitli sorunların dile getirilmesi, çözüm önerilerinin ortaya konulması amacıyla kutlanmaktadır. İşçilerimiz, çalışanlarımız emek ve alın teriyle ülkemizin büyümesinde, gelişmesinde önemli rol oynamakta, ülkemizin refah düzeyinin artmasında pay sahibi olmaktadırlar.

Her yıl karşılaşılan zorluklar ve talepler dile getirilirken bu yıl her zamankinden daha zor koşullarda 1 Mayıs'ı kutluyoruz. (Kutlanabilirse!) İçinde bulunduğumuz ekonomik şartlar en fazla işçimize, emekçimize zarar vermiş, işten çıkarmalardan, artan işsizlikten, geçinemeyen emekçilerden, asgari ücretin eridiği, insanların büyük sıkıntılar yaşadığı bir süreçten geçiyoruz. Maalesef hükümetin bakış açısının ise insanların geçinebileceği bir ortamı yaratmak olmadığını, sözler verip de yerine getirmedikleri konuların seçim malzemesi yapılarak seçim öncesi gerçekleştirileceği gibi yani konunun öznesinin emekliler değil seçim olduğunu anlıyoruz.

Zonguldak'ımızın her yıl göç veren ve nüfusu azalan bir şehir olduğunu göz önüne aldığımızda TTK ya yeni işçi alımından tutun, yeni sektörlerle insanımızın iş güvenliği içinde daha fazla istihdam edilmesi, işverenlerin mağdur olmadığı, mali yükün altında ezilmeyip aksine daha fazla işçi çalıştırıldığı ve alın terinin hakkının verildiği bir ortamın oluşturulması bu amaçla devletin gerekli desteği vermesini arzu ediyoruz. Asgari ücretin 3 veya 6 ayda bir güncellenerek alınan ücretlerin enflasyon karşısında değerini kaybetmediği bir sisteme geçilmesini savunuyoruz. Kısaca insanımızın, işçimizin, emeklimizin insanca yaşadığı, yüzünün güldüğü, mutlu ve İYİ bir Türkiye istiyoruz.

Bir kez daha 1 Mayıs kutlu olsun derken, sağlık içinde iş kazalarından uzak, alın terinin karşılığını alan verimli üretim olmasını diliyor, işçi, emekçi bütün arkadaşlarımıza sevgi ve saygılarımızı İYİ Parti Zonguldak ailesi adına sunuyoruz. “

Editör: TE Bilişim