Manisa Akhisar‘ın Sazoba ve Beyoba Mahalleri’nde “Kuvars Kum Ocağı Yıkama Eleme Tesisi ve Altın Maden Ocağı” projesi için ÇED süreci başlatıldı. Akhisar Çevre Derneği Başkanı Erdan Boşnak, proje yapılırsa su tüketiminin artacağını ve bölgenin tarımsal açıdan daha da çölleşeceğini ifade etti. Zeytinciliğin yoğun olduğu, üzüm, daha önce pamuk çok yoğun olarak ekilen Akhisar ilçesi tarımsal sit alanları arasında yer alıyor.
Manisa’nın Akhisar ilçesinde bulunan Sazoba ve Beyoba Mahalleri’nde “Kuvars Kum Ocağı Yıkama Eleme Tesisi ve Altın Maden Ocağı” projesi için ÇED süreci başladı. Projede ÇED Talep alanı 24,914 hektar olup 11 poligondan oluşurken, Kuvars Kum Ocağı sınırları içerisinde 960 metrekare Yıkama Eleme Tesisi kurulması planlanıyor. Ayrıca ruhsat alanı içerinde 830 metrekare Pasa Stok Alanı, 257 metrekare Şantiye Alanı ve 25 metrekare Fosseptik alanı kurulacak.

BÜYÜK GAF 
Öte yandan Gazete Duvar’ın haberine göre ise, projeyi hazırlayan ismin Ak Parti Zonguldak eski Milletvekili Polat Türkmen’in oğlu Cafer Türkmen olduğunu öğrendiklerini de söyleyen Akhisar Çevre Derneği Başkanı Erdan Boşnak, “Cafer Türkmen isimli biri bu projeyi hazırlamış. Bu projenin arkasındaki şirketi bilmiyoruz. Ancak Cafer Türkmen’in AKP milletvekili Polat Türkmen’in oğlu olduğunu öğrendik. O çerçevede yürüyen bir faaliyet var” sözleriyle dikkat çekmişti. 

NEREDEN ÇIKTI BU ÇOCUK?
Oysa Türkmen’in hiçbir zaman bir oğlu olmadı. Buna karşın böyle bir bilginin neye dayanarak verildiği ise merak konusu oldu. Söz konusu iddialar Türkmen ailesini üzerken beraberinde espri konusu da oldu. Milletvekili Türkmen de olaya esprili yanıt vererek; “Aile saadetimiz bozuluyor. Hanım ‘bu çocuktan benim niye haberim’ yok” diyor. Tekzip edilmesini istedik. Keşke hazırda bir çocuk olsa, hazır çocuk sahibi olurduk” dedi.

Editör: TE Bilişim