Zonguldak’ın siyaset, ekonomik ve sosyal yaşamına yönelik tespitleri ile tanınan iş insanı Yusuf Yılmaz son paylaşımı ile bu kez Sedat Peker videoları ve ülkenin durumuna değindi.
Yılmaz kısa ve öz yazdı ancak ülke olarak geldiğimiz durumu özetlemeye fazlasıyla yetti.
İşte o paylaşım;

"Ne yalan söyleyeyim, şu videoları saati saatine olmasa da takip ediyorum ve bu ilişki ağını analiz etmeye çabalıyorum.
Zihnimdeki sorulara cevap arıyor, zihnimde birilerini bir yerlere yerleştirmişim. Doğru mu yapmışım yanlış mı, sağlamasını yapıyorum.
Ve videoların bir yerinde bir ipucu yakalıyorum. Sedat Peker, Atatürk’ten bahsetmekte.
Atatürk’ün, milli mücadelede, şartlara göre, uluslararası ilişkilerde, komünistlerle, Bolşeviklerle, masonlarla, Amerika ve diğer güç ve denge odakları ile içerde saltanatla, çetelerle vs ayrı ayrı nasıl anlaştığını onların desteğini aldığını anlatmakta ve pratik zekâya vurgu yapmakta.
Anlaşılan Peker Taha Akyol’un, Hangi Atatürk kitabını okumuş, herkese tavsiye ederim.

Gelelim sonuca.
Atatürk devleti yeniden kurguluyordu. İçeride ve dışarıda güç dengelerinin tamamı ile oyun kuruyor, herkesi oyuna dahil ediyor, düşman azaltıyordu, yol açıyordu en azından köprüyü geçene kadar.
O günün şartları bunu gerektiriyordu. Bu ülkede milli mücadele henüz sonlanmadı. Milli mücadele sadece harp sahası değildir. Sanayi, ekonomi, eğitim, ilim, bilim, teknoloji vs vs her biri bir milli mücadeledir. Bugün de ülke yeniden yapılanıyor, dönüştürülüyor ve yeniden kurgulanıyor.
Bugünde birileri oyuna alınıyor, oyundan çıkarılıyor. İçerde ve dışarda köprüyü geçene kadar. Bana öyle geliyor…"

Editör: TE Bilişim