Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Merkez ilçe Başkanlığı tarafından  dağıtılan broşür hakkında 4 kişi hakkında açılan  dava, Birinci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. CHP Merkez ilçeleri beraat kararı aldı.

Haklarında dava açılan Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez ilçe Başkanlığı yöneticileri Oktay Girgin, Tayfun Özdemir, Gönül Demirsay ve Ahmet Kuzgun İfade verdiler.

CHP’li yöneticiler Cumhurbaşkanına hakaret suçlaması ile yargılandıkları davada beraat kararı aldı.

Konu ile ilgili CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun Z HABER’e yaptığı açıklamada olayın suç olmadığını belirterek “Gereksiz yere yargı meşgul edilmiş ,bizleri de güya sindirmeye çalışmışlardır” dedi.

Uzun’un açıklaması şu şekilde:
CHP Merkez İlçe Başkanlığı olarak Genel Merkezimiz tarafından hazırlanan elektrik ve doğalgaza yapılan fahiş zamlarla ilgili hazırlanan broşürlerimizi Gazipaşa Caddesinde dağıtarak ,yapılan bu zamlarla nasıl soyulduğumuzu vatandaşlarımıza anlatmıştık. Bu broşürlerde yer alan "Tek Adam A.Ş" ifadesini Cumhurbaşkanına hakaret görüp ifadelerimizi almışlar ve standımızda görev yapan dört yönetici arkadaşımız hakkında dava açılmıştı.

Bugün görülen davada yargılanan arkadaşlarımız Tayfun Özdemir ,Ahmet Kuzgun, Gönül Demirsay ve Oktay Girgin beraat etmişlerdir.

Bu çalışma 81 ilde yapılmış hiçbir yerde görülmeyen suç bazı kraldan çok kralcı olanlar tarafından burada görülmüştür. Gereksiz yere yargı meşgul edilmiş ,bizleri de güya sindirmeye çalışmışlardır.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak yılmadan ,korkmadan doğruları halkımıza anlatmaya devam edeceğiz.

Yol arkadaşlarıma çok geçmiş olsun .”