Tanju Özcan ile Tahsin Erdem neler konuştu? Tanju Özcan ile Tahsin Erdem neler konuştu?
Zonguldak’ta yapılan 1 Mayıs kutlamalarında önceki dönem Belediye Meclis Üyesi Ozan Demirtaş’ın yanına gelerek önce sözlü saldırıda bulunan Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu daha sonra geri dönerek başındaki baretle birlikte kafa atmıştı. Yaşanan arbedeye partililer müdahale ederek Osman Zaimoğlu’nu uzaklaştırmıştı.
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB)  Zonguldak İl Koordinasyon Kurulu CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu’nun TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Zonguldak İl Temsilcisi Ozan Demirtaş’a yaptığı fiziki ve sözlü yapılan saldırıyı kınadı.
Konuyla ilgili Mimarlar Odasından yapılan açıklama şu şekilde:
“Son günlerde basına yansıyan haberlerden, 1 Mayıs kutlamaları esnasında CHP Merkez İlçe Başkanı tarafından TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Zonguldak İl Temsilcisi Ozan Demirtaş’a sözlü ve fiziki saldırıda bulunulduğunu öğrendik. Sayın Ozan Demirtaş ile yaptığımız görüşmede de konuyu teyit ettik.
Her şeyden önce belirtmek isteriz ki 1 Mayıs dünya emekçilerinin emek ve mücadele günü, dünya işçi bayramıdır. Sebebi ne olursa olsun böyle bir günde 1 Mayıs yürüyüşüne katılmak üzere hazırlanan TMMOB kortejinde yer alan arkadaşımıza yönelik saldırıyı kutlamalara katılan binlerce emekçiye ve TMMOB’ye yapılmış saygısızlık olarak görüyoruz.
Düşmanlıkların, ötekileştirmelerin olmadığı, birbirine güvenen bir arada bulunmaktan mutlu olan insanlar toplumu olma özlemini dile getirdiğimiz böyle bir günde yaşanan olayı 1 Mayıs ruhunu kavrayamamış ve özümseyememiş olmasına veriyor, CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı olma sorumluluğunu taşıyan Sayın Osman Zaimoğlu’nu şiddetle kınıyoruz.
Bu müessif olaya maruz kalan Ozan Demirtaş arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizle, her zaman yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz.”
Editör: Şeyma Kaya