CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, MHP İl Başkanı Varol Demirköse’nin İŞKUR üzerinden yapılan personel alımlarıyla ilgili açıklamalarını hatırlatarak, Demirköse’nin yaptığı ile konuştukları arasında tutarsızlık olduğunu söyledi. Uzun; “Bize tasladığı gibi yetkililere delikanlılık taslasın” dedi.

İŞTE O AÇIKLAMA

“Dünkü açıklamasında Demirköse; 'Halkımız İŞKUR tarafından yapılan TYP kapsamındaki belirli süreli işlere akın etmekte ancak bu alımlarda da tereddütler şaibeler hakkında duyumlar bulunmaktadır. Asillerin ve yedeklerin tamamı kamuoyunun gözü önünde şeffaf bir şekilde kura ile yapılmalıdır’ diyerek görüş beyan etmiş . Kendisine sürekli  CHP’ye hakaret etmek yerine partimizi daha yakından takip etmesini öneriyoruz. Bu konuda Milletvekilimiz Sayın Deniz Yavuzyılmaz Zonguldak'ta 2019 yılı Nisan ayında, TYP kapsamında 6 ay süre ile 300 işçinin işe alınarak, Zonguldak'taki belediyelere dağıtıldığını,  bu 300 işçinin 270'nin  AKP'li belediyelere verildiğini, 10 işçinin  Orman ve Su İşleri Müdürlüğü’ne, 20 işçinin  özel idareye verildiğini açıklamıştı. Cumhuriyet Halk Partili belediyelere ise “0” sıfır kontenjan ayrılmıştı. Hatta Milletvekilimiz bu konuda soru önergesi vermiş yine sizin içinde bulunduğunuz ittifak reddetmişti. Şimdi CHP’nin defalarca dile getirdiği bu konuda Cumhur ittifakı il başkanının veryansın etmesi bu konudaki usulsüzlüğün kabulü, itirafı niteliğindedir.

Sayın başkana önerimiz;

1-Basın açıklaması yapmadan dersini daha özenli çalışsın.

2-  Zonguldak sorunlarıyla ilgili kendisi tespit yada şikayet makamında değil ’Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı olarak çözüm noktasında bunu unutmasın.

3-AKP İl Başkanı ve Milletvekilleriyle daha sık temas kursun.

4-Zonguldak’ın kronikleşmiş sorunları ile ilgili çözüm noktasında bize tasladığı gibi delikanlılık taslasın yetkililere”

Editör: TE Bilişim