14-17 Mart tarihleri arasında Ankara'da bulunan "Afete Hazır Türkiye: Gençlerin Gözünden Afet Politikaları" adlı Erasmus+ projesi, gençlerin perspektifinden afet politikalarını ele alarak Türkiye Ulusal Ajansı desteğiyle başarılı bir şekilde gerçekleştirildi .Memur Sendikaları Konfederasyonu koordinatörlüğünde, SİYAMDER, KEGED ve Lets Do It  ortaklığında yürütülen bu proje toplamda 33 genç katılımcıyı biraraya getirdi.

Proje, Türkiye'deki afet yönetim politikalarına gençlerin bakış açısıyla kapsamlı yaklaşımlar yaparak, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmayı amaçlayan atölye çalışmaları yapıldı. Gençlerin afet bilinci ve yönetimin aktif katılımlarını teşvik ederek, geliştirilmesine önemli bir katkı sağlandı.

Proje kapsamında, AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) ziyareti yapıldı ve AFAD'dan uzman bir ekip de projeye eğitim vermek üzere katıldı. Gençler, atölye çalışmalarıyla Türkiye'nin afet sorunları sorunlarını tespit edip çözüm önerileri geliştirdi. Bu süreçte gençlerin aktif katılımı ve önerileri, ortaya çıkan başarısında önemli bir rol oynadı.

Belediye Meclis Üyesinden 'yasak aşk' yanıtı! Belediye Meclis Üyesinden 'yasak aşk' yanıtı!

Sivil Yaşam Derneği yöneticileri tarafından ‘’Bu proje, gençlerin aktif hale gelmesiyle Türkiye'nin afet yönetimine gelişmiş bir perspektif kazandırdı ve gelecek nesillerin afetlere karşı daha hazırlıklı olmasına katkı sağladı. Gençlerin bu tür önemli projelerde rol alması, toplumun genel afet bilinci ve hazırlığının artması da yardımcı olacaktır. ‘’ dendi

 
 

 
 
 
 
 
 
 
Editör: Bekir Ekici