AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Sezer Köroğlu’dan İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Cem Öztürk’e tepki geldi. Öztürk’ün yüzde 87’lik su zammına AK Parti’nin destek verdiği yönündeki açıklamasına büyük tepki gösteren Sezer Köroğlu, Öztürk’ün açıklamasının aksine belediye meclis toplantısında AK Parti ve MHP'li üyelerin zamma karşı çıkarak RED oyu verdiklerini söyledi.
SEZER KÖROĞLU, CEM ÖZTÜRK’E TEPKİ GÖSTERDİ
İşte Sezer Köroğlu’nun açıklaması: “Zonguldak Belediyesi’nin suya yaptığı %87’lik fahiş zam, hemşehrilerimizin sırtına yüklenmiş ağır bir külfettir. Bu zam görüşülürken AK Parti ve MHP Belediye Meclis Üyelerimiz hiçbir tereddüt göstermeden RET oyu kullanmış, vatandaşımızın yanında yer almıştır.
Buna rağmen Yerel Yönetimlerin işleyişinden bir haber olan İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı’nın, “AK Parti bu zamma destek verdi” şeklindeki açıklaması gerçekle hiçbir şekilde bağdaşmamaktadır. Meclis tutanakları ortadadır, kullanılan oylar ortadadır. Alınan karar “Oy Birliği” ile değil, “Oy Çokluğu” ile alınmıştır. Gerçekler bu kadar açıkken yapılan bu açıklama ya konudan tamamen habersiz olmanın ya da kamuoyunu bilinçli olarak yanıltma çabasının ürünüdür.
Şahsıma yönelik “siyasi ikirciklik” ifadesini kullananlara şunu hatırlatmak isterim: Siyasi ikirciklik, vatandaşa %87 zam yapanları eleştirmek yerine, o zamma RET oyu verenleri hedef almaktır. Siyasi ikirciklik, gerçekleri ters yüz ederek algı siyaseti yapmaktır.
Ben hiç kimseye yalan üzerinden siyaset yapmayı yakıştırmam. Siyasetin asgari şartı doğruları konuşmaktır. Eğer gerçekten Zonguldak’ın sorunlarıyla ilgileniyorlarsa, önce belediye meclisinde alınan kararları öğrensinler, sonra kamuoyunun karşısına çıksınlar.
Bizim duruşumuz nettir. Vatandaşımızın cebini yakan her zammın karşısında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Kim ne söylerse söylesin, gerçek değişmeyecektir. %87’lik su zammına “EVET” diyen de bellidir, “HAYIR” diyen de bellidir.
Kamuoyunun takdirine saygıyla sunuyorum.”
İYİ PARTİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI CEM ÖZTÜRK NE DEMİŞTİ?
İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Cem Öztürk, "Halkın Aklıyla adeta alay ediliyor. Kendi partinizin temsilcileri belediye meclisinde el kaldırıp bu ağır zamma 'evet' derken, daha sonra çıkıp bunu eleştirmek, halkın aklıyla dalga geçmekten başka bir şey değildir.
Böyle bir yaklaşım, bir yandan vatandaşın sırtına yük yüklemek, diğer yandan ise bu yükten şikayetçiymiş gibi yaparak siyasi rant devşirmeye çalışmaktır. Vatandaşın gözünü boyamak bu kadar kolay olmamalıdır." açıklaması yapmıştı.




