Geçtiğimiz Cuma günü büyük bir katılımla seçim startını veren Kdz. Ereğli Belediyesi eski başkanlarından Murat Sesli, önümüzdeki dönem hayata geçirmeyi planladığı projelerini açıklamaya devam ediyor. Dün Kent Meydanı Belediye Binası ve Camii projesini açıklayan Sesli, bu günde ilçenin en büyük ihtiyaçlarından biri olan ve Kışla Mahallesi Potbaşı mevkisine yapmayı planladığı kongre, fuar, toplantı, nikah ve düğün gibi toplu organizasyonların yapılabileceği bir kültür merkezi projesini açıkladı. Sesli açıklamasında projeye ilişkin olarak şu bilgilere yer verdi: “Şehrimizin en büyük ihtiyaçlarından biri kongre, fuar, toplantı, nikah ve düğün gibi toplu organizasyonların yapılabileceği bir kültür merkezidir. 


Bu büyük eksikliği gidermek için, uzman ekiplerimizle birlikte ilçemiz Kışla Mahallesi Potbaşı mevkiinde modern mimarisi ile ilçemizin simgesi haline gelecek 15 bin metre kare alan üzerine 500 araçlık açık ve kapalı otoparkları ile fuar, kongre ve kültür merkezi projemizi hayata geçiriyoruz.
Şehrimizin ihtiyacı olan 4 bin metre kare kapalı fuar ve fuaye alanı oluşturduk. Yoğun katılımlı lansmanlara ev sahipliği yapacak kapasitedeki fuaye alanımız sadece şehrimize değil, bölgeye hitap edecek. 

1000 ve 750 kişilik iki ayrı düğün salonu
Ayrıca yine şehrimizin ihtiyacı olan şık, yeni nesil modern bir düğün salonu yapıyoruz. Salonlarımızdan biri 1000 diğeri ise 750 kişilik olacak. Projemizin içerisinde birde 500 kişilik nikâh salonu ve 750 kişilik toplantı ve seminer salonu planladık. 
Bunların yanında 100, 50 ve 25 kişilik olmak üzere üç ayrı özel toplantı salonlarının yer aldığı bir kompleks inşa ediyoruz. Karadeniz Ereğli kongre ve fuar merkezi; sürdürülebilir ekonomik kalkınma vizyonu ile planlanmış, Ereğli’nin rekabetçi gücünü artıracak, çelik sektörü başta olmak üzere gelişmeye açık birçok sektörde ihtisaslaşmayı teşvik edecek önemli bir vizyon projesidir.
Bu projemizi siz değerli Ereğli halkının beğenisine sunuyorum. Hoşça kalın, sevgiyle kalın.”

Mesafeye göre ücret! Toplu taşımaya neşter! Mesafeye göre ücret! Toplu taşımaya neşter!

Editör: Bekir Ekici