İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu
İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Murat Sesli, İYİ Parti İlçe Başkanı Yasemin Erdoğan, Kdz. Ereğli Belediyesi Önceki Dönem Başkanlarından Murat Sesli, Belediye Meclis Üyesi Adayı Evrim Balbaloğlu ve Belediye Meclis Üyesi Adayları Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk ve dernek üyeleriyle buluştu.
Belediye Başkanlığı döneminde Murat Sesli’nin emeğinin geçmediği kimseyi duymadığını söyleyen Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, Murat Sesli’nin verdiği sözleri tutacağından emin olduğunu ve kefilinin de kendisi olduğunu belirtti. Şentürk konuşmasında; “Murat Sesli herkes için belediye başkanı ama benim ağabeyim, bende yeri çok ayrı. Çıkmış olduğu yolda kendisine ve belediye meclis üyesi adayı arkadaşlara başarılar diliyorum. Şu anda atölyemizde tekerlekli sandalyeleri tamir eden bir yerimiz var. Ben buranın inşasını Murat Sesli belediye başkanı iken onun katkılarıyla yaptım. Huzurlarınızda kendisine teşekkür ediyorum. Murat Sesli belediye başkanlığı yaptığı dönemde ben emeğinin geçmediği hiç kimseyi duymadım. Kapısına gidip boş döneni de duymadım. Onun olduğu yerde belediyeyi kazandıkları günün, engelliler olarak bizim sorunlarımızın çözüldüğü gün olarak kabul ediyorum. Başkanımıza ziyaretinden dolayı çok teşekkür ederim. Bilirsiniz seçim zamanı bazı siyasetçiler gelirler vaat ederler, seçimden sonra da unuturlar. Başkanımızın vaat ettiklerini unutmayacağının kefili benim. Bende onun adına size söz veriyorum” dedi. 
Ekip arkadaşları ile birlikte göreve geldiklerinde Kdz. Ereğli’deki fiziksel engellilerin tamamına manuel araç yerine akülü araç temin edeceklerini, engelsiz plaj yapacaklarını ve engellilerin sorunlarının çözümü olacaklarını vurgulayan Kdz. Ereğli Belediyesi Önceki Dönem Başkanlarından Murat Sesli, Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Ailesine kendilerini kabul ettikleri için teşekkür etti.
Sesli konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Sizin aranızda bulunmaktan ben ve ekip arkadaşlarım çok mutluluk duyuyoruz. Hepimiz engelliyiz ve hepimiz engelsiziz. Tuttuğunu koparan, bizi rahat bırakmayan bir başkanınız var. Ama tabi ki sizler için rahat bırakmayan bir başkanınız var. Bizde bundan mutluluk ve memnuniyet duyuyoruz. Bugüne kadar kendisi için hiç bir şey istemedi. Tamamen sizler içindi. Geçtiğimiz aylarda sizleri dinlemeye gelmiştik. Sorunlarınızın çözümü aslında çok basit ve biz bunları çözmeye geliyoruz. Ekibimizle beraber göreve geldiğimizde sizlerin manuel arabalarınızın tamamını, akülü araba yapacağız. Çünkü gerçekten büyük ihtiyaç. Sizler bize ne aktardıysanız bilin ki hepsini yapacağız. Hatta birde plaj ekledik, Türkiye’de sayılı örneği bulunan engelsiz plaj projemiz var. Sizler için hazırlandı. Sizin sorununuz, bizim sorunumuz. Biz engelli lafını sevmiyoruz, engelsiz diyoruz. Başkanımıza bizi kabul ettiği için, sizlerle buluşturduğu için çok ediyorum. Ayrıca belediye meclis listemizde sizden biri var, oda Vedat Arı. Sadece bizim listemizde engelsiz bir arkadaşımız var. O sizlerin temsilcisi olacak. Başkanımızın da her istediği emir sayılacak.”
Editör: Şeyma Kaya