GMİS) Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir “TTK’yı ve madenciyi siyasete alet etmeyin. İşçi alımını biran önce başlatın” çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Nisan ayında Filyos’ta yaptığı duyuru ile 2 bin işçi alımı için heyecanlı bekleyiş başlamıştı.

Ak Parti Zonguldak Milletvekillerinin Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar ile yaptıkları toplantı sonrası Ağustos ayının ilk haftasında işçi alımının başlayacağını duyurmasına rağmen işçi alımı süreci ile ilgili henüz bir gelişme yaşanmadı.

ttk zonguldak madenciler

ZONGULDAKLILAR TEPKİLİ! “YEREL SEÇİME Mİ KALDI”

Daha önce Z HABER’in gündeme getirdiği işçi alımının Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde yapılacağı iddialarına da yanıt veren GMİS Genel Sekreteri Tayfun Demir Z HABER’e konuşarak “İşçi alımı süreci hakkında görüşmelerimiz devam ediyor. Ankara’da kapıları aşındırıyoruz. Arkadaşlarımızın taleplerini iletiyoruz. Süreç yavaş ilerliyor. Buna tepkiliyiz.” Dedi.

Kozlu maden kazasında 8 canın bedeli ne olacak? Kozlu maden kazasında 8 canın bedeli ne olacak?

İşçi alımının yerel seçim öncesine kaldığı iddialarına da yanıt veren Demir, “TTK’yı ve maden işçisini siyasete alet etmesinler. Vatandaşlarımız seçim zamanı hür iradeleri ile verilen sözler doğrultusunda tercihini yaptı. Tüm sözler tutuldu anca işçi alımı sürekli erteleniyor. İşçi alımı yerel seçim öncesi propaganda malzemesi olmamalı. Milletvekilleri, bakanlar bu süreci hızlandırmak için bizim gibi çalışmalı.”

1000+500 İŞÇİ ALIMI 11 AYDA BAŞLADI

Tayfun Demir daha önce yapılan 1000+500 işçi alımının söz verilmesinin ardından 11 ayda başladığını hatırlatarak TTK’ya ilk olarak alınacağı açıklanan 1000 işçinin Kasım ayında ilan edildiğini ve 2000 işçiye çıkarıldığının da Nisan ayında yine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandığını hatırlattı. Demir işçi alımı sürecinin uzatılmamasını binlerce işçi adayının kafasındaki soru işaretlerinin dinmesi için ilgili kurumlardan açıklama beklediklerini ifade etti.

İşçi alımı konusunda önümüzdeki günlerde Genel Maden İşçileri Sendikası’nın ayrıca açıklama yapacağını belirten Demir, konunun asıl muhattabının siyasiler olduğunu belirterek "Biz üzerimize düşenden fazlasını yapıyoruz. Gece gündüz sorunları çözmek ve işçi alımını hızlandırmak için koşturuyoruz. Siyasilerimiz de üzerine düşeni yapsın işçi alımı hızlansın." dedi.

Editör: U. G.