Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Merkezi’ni ziyaret eden Zonguldak Maden Şehitleri Aileleri Derneği Başkanı Çetin Yiğit ve maden şehidi aileleri, Genel Başkan Hakan Yeşil ile görüşerek kamuda istihdam hakkı yasasından tüm maden şehidi ailelerinin yararlanabilmesi için yasada değişiklik yapılmasında verdiği büyük destek nedeniyle teşekkür etti.

Zonguldak Maden Şehitleri Aileleri Derneği Başkanı Çetin Yiğit, yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyeleriyle birlikte GMİS’e ziyarette bulundu. 19 Haziran 2023 tarihinde gerçekleşen ziyarette, Yiğit ve yönetim kuruluna kamuda istihdam hakkından yararlanan maden şehidi aileleri eşlik etti. Genel Başkan Hakan Yeşil ve Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir’in karşıladığı maden şehidi aileleri, Yeşil ve Demir’e plaket takdim etti. Yiğit, başka bir program nedeniyle sendika genel merkezinde bulunamayan diğer genel merkez yöneticilerinin plaketlerini de kendilerine verilmek üzere Yeşil’e teslim etti.

YİĞİT: ‘GMİS’İN DESTEĞİNİ HER ZAMAN YANIMIZDA HİSSETTİK’

Yiğit, tüm maden şehidi yakınlarının kamuda istihdam yasasından yararlanmaları talebiyle yasada değişiklik yapılması için verdikleri mücadelede GMİS’in verdiği desteğin çok önemli olduğunu vurguladı. GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ve genel merkez yöneticilerini her zaman yanlarında gördüklerini ve mücadelelerine her zaman destek olduklarını ifade eden Yiğit, “Bize bu mücadelede en fazla sahip çıkan Genel Başkanımız Hakan Yeşil’e, bu yolda bana en fazla destek veren arka duran ve bu konunun nihayete ermesinde büyük pay sahibi olan sayın başkanımıza sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Genel Merkez yöneticilerimizden destek veren tüm yöneticilerimize kadar herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

YEŞİL: ‘BİRLİKTE MÜCADELİNİZLE KAZANDINIZ’

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, kamuda istihdam hakkından tüm maden şehidi ailelerinin yararlanması gerektiğini Ankara’da yaptıkları tüm görüşmelerde ısrarla dile getirdiklerini söyledi. Maden şehidi ailelerinin, bedel ödemiş insanlar olduğunu ifade eden Yeşil, şöyle konuştu:

“Çetin Yiğit başkanımız kendisi de bir maden şehidi oğlu olarak bir mücadeleye başladı. Bizler de kendisine destek vermekten mutluluk duyduk. Göreve geldiğimiz günden itibaren Ankara’da üst düzey görüşmeler yapma imkanı yakaladık. Biliyorsunuz Bartın’da bir facia yaşadık ve bu konuyu ciddi anlamda konuşmanın zamanı gelmişti. TÜRK-İŞ Genel Başkanımız Ergün Atalay, bizim haklı mücadelemizde bize sahip çıktı. Ben sizler adına kendisine teşekkür ediyorum. Kendisinin bu yasa değişikliğinde payı çok. Tabi böyle bir durumda hayırlı olsun derken bile insanın canı sıkılıyor. Birbirinize sahip çıktınız. Hiç kopmadınız. Yıllarca beklediğiniz bu hakkı birlikte mücadelenizle kazandınız. Bu üzücü durumdan bugünlere geldik. İnşallah bir daha bu acılarla karşılaşmayız. İş hayatına atılacak arkadaşlarımıza hayırlı olsun.”

Konuşmaların ardından maden şehidi aileleri, Yeşil ve Demir ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Murat Kotra'dan 3 Mayıs Milliyetçiler Günü mesajı Murat Kotra'dan 3 Mayıs Milliyetçiler Günü mesajı

Editör: U. G.