Sinop'ta 4-7 Mayıs tarihlerinde düzenlenen U-18 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe maçlarında temsilcimiz Zonguldak Ereğlispor, ilk maçta Çorum Mimar Sinan takımına 5-2, ikinci maçta ise Karasamsunspor'a 4-2 mağlup olarak şampiyondan elendi. 

Zonguldak’ta bu sene 4 bin 660 genç ücretsiz spor okullarından faydalanıyor! Zonguldak’ta bu sene 4 bin 660 genç ücretsiz spor okullarından faydalanıyor!

Ayrıca temsilcimiz  Zonguldak Ereğlispor'un oynadığı ve mağlup olduğu Karasamsunspor ile Çorum Mimar Sinan takımları Sinop Üniversitesi Stadı'nda karşılaştı.

Maçın orta hakemi İddiaya göre  Çorum Mimar Sinansporlu bir futbolcuya küfür etti. Bunun üzerine küfür edildiği iddia edilen Çorumlu futbolcu sinir krizi geçirdi. Bu olayların ardından ise Çorum Mimar Sinan takımı oyuncuları ile Karasamsunspor takımı oyuncuları arasında büyük bir arbede çıktı. İki takım futbolcuları da birbirine tekme tokat girdi ve saha tam anlamı ile saha  savaş alanına döndü. 

Olay yerinde bulunan polis ekipleri iki takım oyuncularını ayırmakta zorlanınca takviye istedi.  Takviye polisinin gelmesi ile birlikte iki takım oyuncularını zorda olsa yatıştırdı. Ancak polisin iki takım oyuncularını havaya ateş açarak durdurabildiği  iddia edildi.

Yaşanan bu olayın ardından Sinop Futbol İl Temsilciliği Tertip Komitesi olayları masaya yatırırken iki  takımında ihraç edilme ihtimaline karşılık Zonguldak Ereğlispor Kulüp Başkanı Kaan Kocaman'a Sinop'tan ayrılmamalarını, verilecek karara göre finale Zonguldak Ereğlispor’un çıkma ihtimali olduğu bilgisi verildi. Zonguldak Ereğlispor konakladığı tesislerde çıkacak kararı sabırsızlıkla bekliyor.

Sinop Futbol İl Temsilciliği ve Tertip Komitesi yaşanan olaylar sonrasında şuanda toplantıda olduğu ve kararın ise ileri bir saatte vermesi bekliyor.