Bakan Dönmez Filyos Limanı ve kara tesislerinde incelemelerde bulunmak için Zonguldak’a geldi. İlk olarak Filyos Belediye Başkanlığı’nı ziyaret eden Bakan Dönmez milletvekilleri ve belediye başkanları ile bir araya geldi bölgenin sorun ve taleplerini dinledi.

Filyos Belediye Başkanı Ömer Üna,l Bakan Dönmez’e belde değil artık ilçe olmak istediklerini belirtince Saltukova Belediye Başkanı Alim Genç de araya girerek gerek nüfus gerek coğrafi avantajları nedeniyle Saltukova’nın ilçe olmayı daha çok hakettiğini ifade etti.

Ömer Ünal’ın Bakan Dönmez’e ilçe olma talebinin ardından Alim Genç “Saltukova çevresindeki 20 köy ile birlikte 20 bin nüfusu olan bir belde. Ayrıca coğrafi olarak da düz bir konumda. Sanayileşme ve imar planlaması açısından çok daha uygun. Ayrıca Bartın ve Zonguldak üçgeninde bulunuyor.  Bu şartlarda Saltukova Filyos’tan 5 kat daha avantajlı” diyerek ilçe olma yönündeki talebini iletti.

Başkan Alim Genç, ayrıca "3 km ötemizde doğalgaz tesisi var ama beldemize doğalgaz hala iletilmedi bu sorunun da biran önce çözülmesini istiyoruz" diyerek Bakan Dönmez’den enerji altyapı sorunu hakkında destek istedi.

Bakan Dönmez bu görüşmelerin ardından Filyos Limanı ve endüstri sahasına geçerek inceleme ve ziyaretlerine devam etti.