Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD), Zonguldak Şube Başkanı Ümit Kaya, amatör maçta hakemlere yapılan fiili saldırı, tehdit ve hakaretler nedeniyle açıklamalarda bulundu. 

Ümit Kaya, 7 Mayıs  Pazar günü Kozlu İlçe Stadı'nda oynanan Kozlu Maden İşçileri Topbaşıspor  ile Terakkispor arasındaki karşılaşmada, Kozlu Maden İşçileri Topbaşıspor’lu Tolunay Aydın ve Berkay Yılmaz' ın 1 Nolu Yardımcı hakeme filli olarak saldırıda bulunduğunu,  Kulüp yöneticisi Ahmet Ali Mumcu'nunda iki oyuncusunu sakinleştirmek yerine Hakemleri tehdit ve hakaretler yağdırdını söyledi.

Yaşanan bu olay nedeniyle (TFFHGD), Zonguldak Şube Başkanı Ümit Kaya, Kozlu Maden İşçileri Topbaşıspor’lu Tolunay Aydın, Berkay Yılmaz ve Ahmet Ali Mumcu'yu şiddetle kınarken, olayı yargıya taşıdıklarını ifade etti. 

Ümit Kaya  yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:"7 Mayıs 2023 Pazar günü Kozlu İlçe Sahasında oynanan Kozlu Maden İşçileri Topbaşıspor - Terakkispor müsabakasının sonunda, 1 Nolu Yardımcı hakemimize karşı yapılan fiili saldırı camiamızı derinden yaralamıştır. 

Kendisini sporcu olarak lanse eden, fakat insani değerlerini kaybettiğini yapmış olduğu fiili eylemle gösteren Kozlu Maden İşçileri Topbaşıspor’lu TOLUNAY AYDIN isimli şahıs, müsabakada başarılı yönetim gösteren Hakem ekibimizden 1 No’lu yardımcı Hakemimize iki eli yumruk atmak suretiyle şiddet uygulamıştır. Takım arkadaşı BERKAY YILMAZ isimli şahısta arkadaşının saldırısına destek vermek amacı ile Hakemimize yumruklu saldırı teşebbüsünde bulunmuş ama amacına ulaşamamıştır. 

Ayrıca bahsi geçen Kulübün Yöneticisi AHMET ALİ MUMCU isimli şahıs şiddet gösteren oyuncusunu sakinleştirmesi gerekirken aksi müdahalede bulunarak Hakemlerimize tehditlerde bulunmuş ve hakaret etmiştir. Hakem triomuza karşı gerçekleştirilen fiziki eylemi meşrulaştırmaya çalışmıştır. 

Amatör Futbolun ruhuna aykırı hareket eden, kendi egolarını tatmin etmeye çalışan bu zihniyetler olduğu sürece Zonguldak Futbolu bir adım ilerleyemeyecektir. Her hafta gerek ailelerinden, gerekse de reel hayatlarından fedakarlık yaparak müsabakalara hazırlanan, futbolun en temiz insanları konumunda ki Hakemlerimiz bu tür saldırılara boyun eğmemiştir, eğmeyecektir. Yapılan her türlü şiddet eylemi Hukuk önünde karşılık bulacaktır. İçerisinde bulundukları aciz duruma dün düşmediğimiz gibi bugünde düşmeyeceğiz. İnancımız sadece Adaletedir. 

Şaibeli Ankara-Nazilli maçına Ahmet Çakar yorumu! Şaibeli Ankara-Nazilli maçına Ahmet Çakar yorumu!

Bu zamana dek gerçekleştirilen şiddet olaylarında hiçbir Kulübü ve Camiayı zan altında bırakmak istemedik ve bırakmadık. Ama bahsi geçen Kulüp maalesef devamlı bu tür şiddet olayları ile anılmaktadır. Kendileri hakkında bir öz eleştiri yapmaları gerekmektedir. 

Kozlu Maden İşçileri Topbaşıspor - Terakkispor müsabakasında başarı ile görev yapan 3 Yürekli Hakem Kardeşimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, şiddet olayını gerçekleştiren TOLUNAY AYDIN, BERKAY YILMAZ ve AHMET ALİ MUMCU isimli şahısları şiddetle kınıyor, önce yüce Türk Adaletine sonra da Allah’a havala ediyoruz. Adli sürecin sonuna kadar da takipçisi olunacağının bilinmesini istiyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur. " ifaderine yer verildi