Saç Beyazlamasına Doğal Çözümler! Beyaz Saç Tellerinden Kurtulmak İçin Yapabileceğiniz 10 Şey

Çoğumuz için oldukça can sıkıcı bir durum olan saç beyazlamasına karşı birtakım önlemler almak mümkündür. Saç beyazlamasına çözüm konusunda bugüne kadar birçok yöntem denenmiş ve başarılı sonuçlar alınmıştır. Saç beyazlamasını ne önler sorusunun cevabını ve saç beyazlaması bitkisel çözüm önerilerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

  1. Badem Yağı - Alma Suyu Karışımıyla Gelen Şifa

Yapılan araştırmalarla saçlara faydası kanıtlanmış bitki özlerinden biri olan badem yağı ile saçlarımıza destek sağlayabiliriz. Badem yağı, saçlarımızın tekrar doğal güzelliğine sahip olması konusunda bize yardımcı olacaktır.

Saç ve sakal bakımında en üst sıralarda önerilen doğal çözümlerden biri badem yağı ve alma suyu karışımıdır. Bu karışım saç sağlığında önemli katkılar sunar. Saç beyazlaması badem yağı ve alma suyu karışımı testlerden başarıyla geçip faydalı olduğunu kanıtlamıştır. İşte size doğal bir ilaç! Eşit ölçülerle hazırlamanız gereken karışımı 15 dakika kadar saç derinize masaj yoluyla yedirin ardından yıkayın. Bu karışımla saç beyazlamasını azaltmak  mümkün olacaktır.

  1. Hindistan Cevizi Yağı

Gelelim saç bakımında en çok kullanılan bir diğer ürün olan hindistan cevizi yağına. Hazır olarak aldığımız bakım ürünlerinin büyük bir kısmının da içerisinde bulunmaktadır. Gerçekten de bu iş için seçeceğiniz en iyi malzemelerden biridir. Saç beyazlamasını azaltmak  bu yağ sayesinde mümkün olabilmektedir. Hindistan cevizi yağını bir miktar limon suyu ile karıştırınız. İşte karşınızda doğal bir şifa! Saç beyazlamasına hindistan cevizi yağı ve biraz limon suyu etki edecek, erkenden beyazlamaya engel olacaktır. Saçlarınızın parlaklığı da görülmeye değer olacak!

  1. Çörek otu yağı mucizesi

Çörek otunun bitmek bilmez faydaları olduğunu duymamış olmak mümkün değil. Ve evet saç beyazlamasına da iyi geliyor. Çörek otu yağını kullanmadan önce saçlarınızı sağlıklı şampuanlarla yıkayın. Sonrasında bu yağla saçlarınıza güzel bir masaj yapın. Havlu yardımıyla sardıktan sonra 20 dakikaya yakın bir süre bekletin. Sonrasında tekrar güzelce yakın. Saç beyazlaması için çörek otu kullananlar bunun ne kadar faydalı olacağına şahit olacaktır.

  1. İşte Sizlere Soğan Ve Patatesin Saç Beyazlamasına Karşı Faydaları!

    • Patates

4-5 adet patates kabukları soyulup büyük bir tencerede 30 dakikaya yakın kaynatılır. Kaynadıktan sonra altı kısılır. Kısa bir süre de bu şekilde kaynatılır. Süzülerek başka bir kaba konulur. Soğuduktan sonra saçlar nemliyken saç diplerinize uygulayın. Saçlarınızda 20 dakika kadar kalsın. Güzelce durulayın. Bu tarif ve uygulamayı haftada 2 ya da 3 kez uygulamanız güzel sonuçlar verecektir. Sac beyazlaması patates suyu çözümü denenmeye değer!

    • Soğan

Saç beyazlaması için soğan kürü eski zamanlardan beri kullanılan tarifi ile işte burada: bir soğan suyu ile 5-6 diş sarımsak iyice ezilerek karıştırılır. İçine bir yumurta sarısı ile bir çay bardağının 4’te biri zeytinyağı eklenir. Tekrar iyice karıştırılır. Akışkan kıvamlı karışımımız kullanılmaya hazır. Saçlarınıza yedirerek sürün. Bir saat kaldıktan sonra saçlarınızı yıkamalısınız.

  1. Saç Beyazlamasına Karşı Savaşta Bitkiler

    • Çay - Soğan - Defne Yaprağı Kürü

Beyaz saç kurtulma yöntemlerinden biri olarak bu kürü deneyebilirsiniz. Önceden hazırlamış olduğunuz 2 litre suya soğan, 3 defne yaprağı ve iki çorba kaşığı kadar çay ekleyip kaynatın. Süzmeden önce iyice kaynadığından emin olun. Oda sıcaklığına kadar soğumasını bekleyin. Sonrasında nemlendirdiğiniz saç diplerinize masajla uygulayın.

    • Köri Bitkisi

Aktardan ya da bulabileceğiniz doğal alanlardan elde edeceğiniz köri yapraklarını önce ezin. İyice ezilip özünün çıktığından emin olduğunuzda saç diplerinize uygulamaya hazır hale gelmiş demektir. Beyaz saç tellerine çözüm gözüyle denenebilir.

    • Biberiye ve Adaçayı

Bir kaba 2 su bardağı su, ardından yarım fincan kadar biberiyeyi ve aynı miktarda adaçayını koyun. Biraz bekledikten sonra suyunu ayırıp öncesinde şampuanla yıkanmış saçlarınızı bu beyaz saç çaresi suyla bir güzel durulayın. Tüm bu bitkisel yöntemlerle saç beyazlamasına çözüm bulabilirsiniz.

  1.  B12 Eksikliğinizi Giderin!

Saç beyazlaması vitamin eksikliğinden kaynaklanabilir. Halihazırda mevcut olan beyaz saçlarınızın tedavisini mümkün kılan B12 vitamini her şeyde olduğu gibi saçlarınızın sağlığında da önemli bir yere sahiptir. Portakal, avakado, kızılcık, erik gibi meyveler ve çeşitli sebzeler b12 vitamini bakımından zengindirler. Peynir, maya gibi besinler de B12 vitaminini bolca barındırırlar.

B12 vitamini yönünden zengin olan besinlerle beslenmek saç beyazlaması problemine karşı alabileceğimiz en önemli önlemlerden birisidir. B12 saç beyazlaması sorununda etkili olacaktır. B12 vitamini hem kafa derisinin hem de saçların sağlıklı olmasını sağlar. Tüm bu yönlerden doğal saç yapısını, kafa derisini korumak ve beyazlamış saçların tedavisini sağlamak için faydalı bir araçtır.

Saç beyazlaması ırsi midir diyorsanız anne babanızın saçlarına bakmalısınız. Çünkü erken saç beyazlaması genetik olarak da aktarılabilmektedir.

  1. Geleneksel Bir Mucize: Kına

Saçlarınızın güzel ve parlak görünmesi ve sağlığının iyi olması için kullanabileceğiniz doğal ürünlerden biri de kınadır. Hem doğal beyaz saç yokedici bir renk katmak hem de kafa derisini iyileştirmek istiyorsanız gönül rahatlığıyla kına kullanabilirsiniz. Haftada bir, 15 günde bir kına uygulayarak erken saç beyazlamasından korunmuş olursunuz. Saçlarınızda bulunan beyaz tellerin görüntüsünden sizi kurtarır. Saç tellerinin beyazlaşmasına engel olur. Saç beyazlamasına kına etkili bir yöntemdir.

Geniş bir kaba bir miktar kuru kına koyun ve üstüne bir miktar sıvı yağ ekleyin. 3 çorba kaşığı kadar soğuk çay demi de ilave ederek kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Kınanız kıvam aldığında elle karıştırın ve uygulayın.

  1. Meditasyon ve Psikolojik Destek Almak

İnsan hayatı boyunca birçok sefer üzüntülü durumlarla karşılaşabiliyor. Yaşadığımız ani şoklar, üzüntüler; içinden çıkamadığımız depresyonlar da saçlarımızın kısa sürü içinde beyazlamasına sebep olabiliyor. Bu gibi olumsuz durumlardan sonra sabah uyandığınızda saçlarınızı beyazlamış görebilirsiniz. Saç beyazlaması stres kaynaklı da olabileceğinden stresten olabildiğince uzak kalmalıyız.

Meditasyon beynimizde bulunan kimyasal dengeyi sağlıklı hale getirecektir. Psikolojik sağlığımız ve vücudumuzun sağlığı düzeldiğinde saçlarımızın erken beyazlamasına engel olmuş oluruz.  Tüm bunlarla mücadeleyi başaramadığınız zamanlarda uzmanlardan destek almaktan çekinmemeliyiz. Saç beyazlaması doktor gözetiminde değerlendirilmelidir. Saç beyazlaması troid kaynaklı da gerçekleşebilir. Saç beyazlaması hormon bozukluklarından kaynaklanıyorsa tedavi görmeniz gerekebilir.

  1. Organik Saç Boyaları Ve Kremleri

Kullandığınız şampuanlar, saç kremleriniz doğru bir seçim mi? Saçlarınız farklı kimyasallarla temas etti mi? Doktorunuza başvurup bu konuları konuşmalısınız. Saç beyaz giderici şampuan gibi ürünler kullanmadan önce uzman görüşlerini almalısınız. Çeşitli yan etkiler gösterebileceği neden korktuğunuz için kimyasal boyalardan uzak duruyor olabilirsiniz. Yapay kimyasallara başvurmadan besleyici gıdalarla yapılabilecek organik boyalar elde edebilirsiniz.

Zararlı olup olmadığından emin olamadığınız kimyasal içerikli kremler kullanmak yerine saç sağlığınız için faydalı olan doğal kremler tercih edebilirsiniz. Örneğin siyah ceviz ve Bektaşi üzümü ile elde edeceğiniz hamura faydalı yağlar ekleyin. Bu beyaz saç nasıl siyahlaştırılır sorunuza önerilecek doğal bir krem olacaktır. Saçlarınızın güçlendiğini, kalınlaşıp kepeklerden arındığını göreceksiniz.

  1. Sıcaktan Koruyun Ve Doğru Yıkayın

Aşırı sıcaklığa maruz kalma sebebiyle saç foliküllerinde zayıflama ve yaşlanma başlamaktadır. Bunu da saçın grileşmesi ve beyazlaşması izler. Çok güneşli bir ortamda bulunacağımız zaman kesinlikle şapka, şemsiye gibi koruyucu malzemeler kullanılmalıdır. Aşırı sıcaklar saç beyazlamasının nedenleri arasındadır.

Duş alırken aşırı sıcak su kullanmaktan kaçınmamız gerekir. Saçları yıkadıktan sonra kurutma makinesini saçlarımıza çok yakın tutmamalıyız. Sıcaktan yıpranmış bir saç söz konusuysa soğuk ürünlerle kafa derisini nemlendirmek doğru olacaktır. Kafa derisi pH derecesi bakımından normale döndüğünde beyaz saç foliküllerinin gidip yeni saçların çıktığını göreceksiniz.

Editör: TE Bilişim