Haydi Zonguldak 1 Mayıs'ta alanlardayız! Haydi Zonguldak 1 Mayıs'ta alanlardayız!
Safranbolu Belediyesi halk otobüslerinin ardından temizlik hizmetlerinde kullanılmak üzere sıfır 6 yeni aracı daha filosuna kattı. Bugüne kadar kiralama usulü ile kullanılan temizlik araçlarının yerini satın alınan araçlar aldı. Satın alınan 5 adet sıfır çöp kamyonu ve çöp taksi için tören düzenlendi. Misak-ı Milli Meydanı’nda düzenlenen törenle araçlar ilçede hizmet vermeye başladı.
Kira ödemek yerine sıfır araçlar satın aldıklarını ve gerçekleşen hizmetle gurur duyduğunu ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Bize ait olmayan araçlara her ay 500 bin TL ödüyorduk, satın aldığımız sıfır araçlar 3 yıl içinde kendini amorti edecek ve çok daha temiz bir Safranbolu’ya hepimiz sahip olacağız” dedi.
Köse, “Biz üreten, tasarruf eden ve kaynaklarını doğru kullanan bir belediyecilik anlayışı ile 5 senedir çalışıyoruz. Bu çalışmamızın neticesinde de ilk önce otobüslerimizi aldık. Safranbolu halkının sıfır, konforlu ve teknoloji ile uyumlu araçlara binmesini sağladık. Şu an bakarken gurur duyduğum bu araçların kiralanması için biz her ay en az 500 bin TL ödüyorduk. Şimdi biz araçlarımızı kendimiz alarak taksitini ödeyeceğiz ve 3 senede kendisini amorti edecek. Şimdi bu araçlarımızla ve çalışan personelimizle çok daha temiz bir Safranbolu’ya sahip olacağız” ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından araçlar ilçede hizmet vermeye başladı.

Editör: Şeyma Kaya