Ak Parti’de yeni milletvekillerinin seçilmesi ile birlikte dengeler de değişti. Zonguldak Ereğli’de aday listelerinin belirlenmesi ve Saffet Bozkurt’un milletvekili seçilmesi ile birlikte bazı isimlerin belediye başkan adaylığı hayali suya düştü.
Seçimlere yaklaşık 9 ay varken isimler konusunda konuşmak için erken olsa da Ak Parti camiasında Saffet Bozkurt’un gönlündeki isimlerin başında Numan Korkmaz’ın geldiği öne sürülüyor.

ADAYLIK BEKLENTİSİ OLAN DİĞER İSİMLER.
Ak Parti’de Belediye Başkan adaylığı için hazır kıta bekleyen isimlerin başında ise eski milletvekillerinden Fazlı Erdoğan geliyor. Erdoğan daha önceki açıklamalarında Ereğli’ye Belediye Başkanı olarak kazandırmak istedikleri olduğunu belirterek, ilçeyi barıştıran ve belediyeciliğin nasıl yapılacağını gösteren bir isim olmak istediğini hayal ettiğini söylemişti.
Bir diğer isi ise yine eski milletvekili ve eski Alaplı Belediye Başkanı Faruk Çaturoğlu.
Çaturoğlu ismi Ereğli’de pek karşılık görmese de kendisi adaylık hayaliyle ikametini Ereğli’ye almıştı.

MURAT SESLİ NE YAPACAK?
Ereğli için ismi en çok merak edilen isimlerden biri eski belediye başkanlarından Murat Sesli.
Hakkındaki davalar nedeniyle yargı süreci beklenen Murat Sesli sürekli halkın arasında ve sokakta olan birisi olarak büyük ilgi görüyor. Adaylığı önünde hukuksa bir engeli olmayacağına kesin gözüyle bakan Sesli’nin aday olmak istediği yer ise yine önceden olduğu gibi Ak Parti. Kamuoyu desteği en belirgin isimlerden biri olan Sesli’nin adaylık şansı bulup bulmayacağını da zaman gösterecek.

ARSLAN KELEŞ KARAR VERECEK Mİ?
Kdz. Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş henüz bir adaylık sinyali vermedi ancak milletvekili aday adayı da olmadı. Kısa süre belediye başkanlığı görevinde bulunan Keleş’in hayallerinden biri de belediye başkanı olmak. Ak Parti’de Saffet Bozkurt’un milletvekili seçilmesi sonrasında teşkilat seçimleri de sürecin belirlenmesinde etkili olacak.
Geçmiş yıllara göre tecrübesine tecrübe katarak toplumla daha fazla iç içe olmaya özen gösteren Keleş’in önümüzdeki günlerde koyacağı tavır merak ediliyor.

Filyos Belediye Başkanı Erol Acar 64 işçiyi kapıya koydu! Filyos Belediye Başkanı Erol Acar 64 işçiyi kapıya koydu!

ERCAN CANDAN KİMİNLE EKİP OLACAK?
Ereğli kökenli olması ile bilinen ve ikinci defa milletvekili adayı gösterilmeyen Ercan Candan’ın adı da belediye başkan aday adayları arasında geçiyor. Candan henüz bir görüş açıklamadı ancak ilerleyen günlerde Saffet Bozkurt ile görüşerek yola çıkmak istediği belirtiliyor.