ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, beraberinde öğretim üyeleri ile birlikte basın mensupları ile buluştu. 2 yılda ZBEÜ’de hangi gelişmelerin yaşandığını paylaşan Prof. Dr. Özölçer, önemli noktalara değinirken logonun değiştiğini de söyledi. 100’üncü yıla uyarlanmış bir logonun tasarımıyla ilgili konuşan Prof. Dr. Özölçer; “40 sayfalık bir rapor hazırladık. Senatomuz bunu onayladı. Bundan sonra kuruluş yılımız olarak 1924 yazacağız her yere. Dolayısıyla 100 yılı doldurmuş oluyoruz. Bunu da çeşitli etkinliklerle kutlayacağız.” dedi.

Önemli bilgiler veren Özölçer, öğrencilerin refahı için atılan adımları da paylaştı. Engelli öğrenciler için önemli çalışmaların yapıldığını ifade eden Özölçer; “Engelli öğrencilere verdiğimiz hizmetler açısından ilk 3’te olabileceğimizi düşünüyorum. Birincilikte sürpriz olmaz bizim için.” diye konuştu.

Rektör Özölçer, geçtiğimiz dönemlerde ZBEÜ’nün yaşadığı düşüş hakkında konuşarak yeni süreç hakkında bilgi verdi. Üniversitelerin birbiriyle yarış halinde olduğunu hatırlatan Özölçer, ZBEÜ’nün başarı kat ettiğini söyledi. Prof. Dr. Özölçer konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Bir düşüş yaşamıştık. Üniversiteler birbiriyle yarışıyor ve bu yarışta herkes öne çıkmaya çalışıyor. 90’da kurulan üniversitelerden bile geri kaldığımız bir dönem yaşadık. Çok şükür bunları kırıyoruz. Sprinti bir anda atamıyorsun. Diş Hekimliğimiz TUS’da 4’üncü olmuş mesela, bunlar çok önemli detaylar. Zamanla oluşan ve sürdürülmesi gereken detaylar. Bir kere birinci oldun bitti gibi istemiyoruz. Sağlık turizminden yararlanacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Nasıl hizmet edebiliriz ve hizmet verebiliriz bunlara bakacağız. Çalışmalarımız var. Almanya’ya gitmiştik. Almanya’daki Türkler ameliyatlarını bizde olsa bu bile büyük bir kaynak oluşturacak bizlere.” ifadelerine yer verdi.

Zonguldak'ta yapılıyor! Düşünce gücü ile yürümek mümkün! Zonguldak'ta yapılıyor! Düşünce gücü ile yürümek mümkün!

Özölçer konuşmasına şu şekilde devam etti; “Atandığım bir hafta içinde iki öğrencimiz intihar ermişti. Bu durum bizi derinden etkilemişti. O zaman hemen arkasından psikolojik destek birimi kurduk. Pek çok hizmet verdik ve birçok arkadaşımızı intihardan kurtardığımızı düşünüyorum.

Vakfımız vardı ancak işlevliği yoktu. Öğrencilerin sadece psikolojik değil maddi manevi desteğe de ihtiyacı var. 650 civarındaki öğrencimize burs sağlayabildik. Öğrenci profilimiz çok yüksek yerlerden gelen öğrenciler değil. Başkalarından para isteyip kendimizi bu konuşan asla azade tutmadık. Öğrencilerimiz önceliğimiz.

Tıp Fakültemiz 2000 yılında kurulmuştu. Şu an 613 yatağımız var. Geçen sene kazandırdığımız bir doçent 11 doktora öğretim üyesi olmak üzere 144 kişi hizmet veriyor. En yüksek doktora öğretim üyesi sayısına sahip olduk. Doktorlar mutlu olunca ayrılmak istemiyorlar. Bizde bu konudan oldukça mutluyuz.”

Editör: Tuğçe Atalar