Dikmen’in açıklaması şöyle:

Mustafa Kılıç hayatını kaybetti! Mustafa Kılıç hayatını kaybetti!

“Ülkemizin en köklü partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı olarak halkımızın huzuruna çıktım.
Yıllar önce, bu güzel kentin belediye başkanı olmaya karar verdiğim gün, herkes takdir eder ki, bir parti seçmem lazımdı. 2009 yılında üye olarak katıldığım Cumhuriyet Halk Partisi’nde uzun yıllar çeşitli görev ve kademelerde görev aldım. Bu sebeple de hangi partiden belediye başkan aday adayı olmak istediğim konusu beni hiç düşündürmedi. Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetçi ve halkçı bu parti yıllardır benim yuvam oldu. Tanıdıkça ve bu partinin içinde yaşadıkça, benim için önce bir parti olan Cumhuriyet Halk Partisi ailem ve hayat felsefem oldu. 

Şu bir gerçektir ki her işi, her çalışmayı yapan insandır. Mesele proje hazırlamaksa, yarın bin tane proje buluruz; ancak her projede ilk önce düşünmemiz gereken bu projenin kente fayda sağlayıp sağlamadığıdır. Bu proje kentimizin insanlarına fayda sağlıyor mu? Fayda sağlayacağına inandığımız bu projeye gerçekten ihtiyacımız var mı? Kente ve insanımıza fayda sağlayacak ve ihtiyacımız olduğuna inandığımız bu projeyi yapmak için benim bütçem yeterli mi? Bu soruların hepsinin cevapları da çok önemli. Bütçesini bile hazırlayabildiğimiz herhangi bir projenin yapımı için adil olabilmek belki de en önemli aşama. Bugün ülkemizin önemli projeleri olarak kabul edilen Çanakkale Köprüsü, Osmangazi Köprüsü gibi projeler çok güzel çalışmalar; ancak biz bu projeler için hala çok büyük paralar veriyoruz. Bu köprüleri hiç kullanmasak da para harcıyoruz. Örneğin biz de Karadeniz Ereğli olarak gençlere yönelik birçok proje yapabiliriz. Hatta bütün projeleri gençlerin istek ve beklentilerine göre hazırlayabiliriz; ancak bunu yaparken kentimizin yaşlılarını ihmal ediyorsak…? Kentin trafik sorununu çözmek, araç sahibi olan vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak için çalışırken hiç aracı olmayan ve toplu taşıma araçlarını kullanmak zorunda olan insanları ihmal ediyorsak…? İşte projelerde adil olmaktan kastım budur. 

Karadeniz Ereğli’nin ihtiyacı olan ve bu kente yakışan çalışma ve projeleri hayata geçirmek için elimizde sihirli bir değnek olmasına gerek yoktur. Proje hazırlama aşamasına gelmeden önce bu kentin insanlarını birleştirmeliyiz. Birlikten kuvvet doğar, anlayışını terk etmeyeceğiz. Bu kenti yönetenlerin mutlaka halkın içine girmesi lazımdır. Halkın sorunlarını görecekler. Sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri de kentin bürokratları da böyle olmak zorundadır. Belediye başkanı da bu yöneticilere ve bürokratlara örnek olmalıdır. Bu yapıldığı takdirde kent halkına, üstte bir birlik sağlandığı gösterilmiş olur. Üstte ve halkta bir birliktelik sağlandığı zaman aşılamayacak sorun yoktur. İşte o zaman bütün projeler doğru örnekler alınarak ve en iyi şekilde araştırılarak hayata geçirilebilir, Karadeniz Ereğli’ye kazandırılabilir. Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı olarak, bu kentin belediye başkanı olduğum takdirde ilk hedefim kent genelinde bu birlik ve bütünlüğü sağlamaktır.
En derin sevgi ve saygılarımla,”

Editör: Melisa Sapaz