Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Ligi 60 puanla şampiyon tamamlayan Alaplı Belediyespor Bölgesel Amatör Lig’e yükselmişti.  
Alaplı Belediyespor’un ardından ligi ilk 4’de bitiren Akınspor,Kilimli Belediyespor, Mavi Şimşek ve Çaydeğirmeni Belediyespor ise play-off oynama hakkı kazanan takımlar olmuştu.  
Akınspor-Çaydeğirmeni Belediyespor ile Kilimli Belediyespor- Mavi Şimşek play-off’un ilk müsabakasında karşılaşacak. 
Bu önemli karşılaşma öncesinde Zonguldak İl Hakem Kurulu (İHK),  Akınspor-Çaydeğirmeni Belediyespor ile Kilimli Belediyespor- Mavi Şimşek arasında oynanacak olan maçların hakemlerini açıkladı.  
Akınspor-Çaydeğirmeni Belediyespor maçını Bayram Çiv, Kilimli Belediyespor-Mavi Şimşek maçını ise Hakan Aydın yönetecek. 
Play-off final maçları çift maç üzerinden oynanacak ve skor avantajını sağlayan 4 takımdan 2’si finale yükselecek. Finali kazanan takım ise Bölgesel Amatör Lig’de Devrek Belediyepor veya Kozlu Belediyespor ile 30 Nisan tarihinde Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda play-out maçı oynayacak. Müsabakayı kazanan takım ise 2023-2024 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’e yükselecek. 
PAZAR GÜNÜ OYNANACAK OLAN  İLK MAÇLARIN HAKEMLERİ ŞU ŞEKİLDE
14.00 Şehit Vefa Karakurdu Stadı: Akınspor-Çaydeğirmeni Belediyespor (Bayram Çiv, İbrahim Kandemir, İsmail İnam) Gözlemci: Ertuğrul Bayram
15.00 Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı: Kilimli Belediyespor-Mavi Şimşek (Hakan Aydın, Sinan Günaydın, Arif Emre Harmanbaşı) Gözlemci: Osman Ender Bulut.