Akar yakıtta 30 liraya dayanan birim fiyatları sonrası yolcu taşımacılığı yapan esnaf yeni zam güncellemesi isterken artan ulaşım maliyetleri çok sayıda vatandaş yürüyerek işe gitmeyi tercih etmeye başladı. Havanın da güzel olması ile birlikte toplu ulaşım araçlarına zorunlu olmadıkça binmek istemeyen vatandaşlar artan fiyatlardan dertli. Bazı vatandaşlar da şahsi araçlarını bırakarak toplu taşıma araçlarına yöneldi. Zorunlu haller olmadıkça araçlarını çıkarmayan araç sahibi sayısı ise her geçen gün artıyor.

FİYATLAR DURMUYOR 
ESNAF GÜNLÜK GÜNCELLEME İSTİYOR

Benzin ve mazota gün aşırı gelen yüksek oranlardaki son zamların ardından dolmuş ve taksi esnafı taşıma fiyatlarının da haftalık güncellenmesi gerektiği görüşünü savunuyor.
Yolcu taşıma tarifesine yapılan zamların bir hafta- on gün içinde bir geçerliliğinin kalmadığına dikkat çeken esnaf; “Bizim sadece giderlerimiz yakıt değil. Yakıt ile birlikte her türlü diğer giderlerimizin de arttığının hesaba katılması gerekiyor. Vatandaş çaresiz. Biz de ekmek  teknemizi döndürmeye çalışıyoruz. Pek çok yerde vatandaşların yürüyerek gittiklerini görüyoruz. Havaların güzel olması nedeniyle şimdilik işe yürüyerek gitmek isteyenler zorlanmıyor ama son bahar ile birlikte ne olacak?” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim